Sportlövészet

2024.09.04. 19:00

A Káli LSK tagjait nem nem tudták lelőni az élről

Csapatban a nyolc nevezett versenyszámból nyolc országos bajnoki cím és nyolc egyéni ob-arany fűződik a Káli LSK sportlövőinek a nevéhez.

Bódi Csaba

Barczi Krisztián (balról), Komlósi Sándor és Albert Krisztián aranyban „fürdött”

Forrás: KLSK

A Magyar Sportlövők Szövetsége által Nagytétényben rendezett nagyöbű és gyorslövő országos bajnokságon a precíziós és gyorslövő puskás versenyszámokra rekkenő hőségben került sor. 

A Káli LSK háromfős csapata az első napon egyéniben és csapatban is öt 50 méteres versenyszámban volt érdekelt. Az ideálisnak nem éppen nevezhető körülmények ellenére a KLSK tagjai idén is kitettek magukért. Komlósi Sándor egyéniben három versenyszámban szerzett országos bajnoki címet, míg Barczi Krisztián és Albert Krisztián egy-egy kategóriában végzett az élen. Csapatban mind az öt számot megnyerték a káliak.

Egy nappal később három pisztolyos számban folytatódtak a küzdelmek, ahol Kiss Gáborral és Varga Krisztiánnal kiegészülve vágtak neki az éremgyűjtésnek a káliak.

A klub képviselőinek ezúttal sem kellett szégyenkezniük, ugyanis mindhárom számban sikerült elhódítaniuk az országos bajnoki címet. Ezenkívül Kiss Gábor mindhárom számban egyéni ob-aranyat nyert. Akadt olyan versenyszám (peremgyújtású pisztoly, 22-es), ahol a dobogó mindhárom fokára a KLSK sportolói állhattak volna, ha lett volna dobogó...

Kiss Gábor (középen) Komlósi (jobbra) rekordját múlta felül 
Forrás: KLSK

A hivatalos eredményjegyzék alapján a nagy kaliberű puska gyors fémirányzék kategóriában Komlósi Sándor által elért 181 körös eredmény új országos csúcsnak számít. 

Ugyanitt a KLSK csapata is új országos csúcsot lőtt. Továbbá az egylet mindhárom pisztolyos csapata új országos rekordot állított fel. Kiss Gábor a nagy kaliberű pisztoly gyors fémirányzék versenyszámban beállította a 183 körös rekordot, míg kis kaliberű pisztolyban, 190 körös teljesítménnyel új országos csúcsot lőtt. Az eddigit Komlósi Sándor tartotta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában