Extrémsport

2024.09.16. 14:09

Az egri Járdán Zsolték 12. alkalommal teljesítették a világ legnehezebb csapatversenyét

Ahol Ausztriában futottak és kerékpároztak a résztvevők, azt az útvonalat már hó borítja, ahol eveztek, ott pedig az árvíz az úr.

Bódi Csaba

A Járdán Zsolt (jobbra) vezette csapat ismét elérte azt, amit kitűzött magáak

Forrás: Járdán Milán

Lienz egy héttel ezelőtt azonban még a békés arcát mutatta. Az osztrák város 37. alkalommal biztosított helyszínt a RedBull Dolomitenmann elnevezésű eseménynek, amely méltán viseli a világ legnehezebb csapatversenye címet. A Teambuilding Sport Club kvartettje idén is megmérette magát az extrém váltóban, és nem találtatott könnyűnek. 

Az esős időszakot követő napsütéses szombaton hegyifutóként Demeter Ambrus, siklóernyősként Percze Attila, hegyikerékpározásban Járdán Zsolt, míg vadvízi kajakozásban Nagy László képviselte a magyar négyest.

 Ebben a változékony időjárásban nagy szerencsénk volt, hogy az eredeti kiírás szerinti útvonalon tudtunk sportolni – magyarázta az egri Járdán Zsolt.

– A versenyt különleges útvonalak jellemzik. A futóknak 2000 méter szintkülönbséget kell megtenni, így valamennyi induló harcol minden méterért. A siklóernyőzés sem csak a repülésről szól. A váltópontra történő feljutást több órán át tartó túra előzi meg, majd a repülést megszakítva egy két kilométeres futással lehet újra rajtolni. A hegyi kerékpárosok 1600 méter szintemelkedéssel tekerik, viszik a kerékpárt, majd fekete sípályán gurulnak le. A vadvízi kajakosok a rajtot követő futás után nyolc kilométeren keresztül harcolnak a vadvíz elemeivel.

Járdán Zsolt a hegyi kerékpáros etapban tekert
Forrás: Járdán Milán

A Teambuilding Sport Club tagjai ezeket a nehézségeket újra legyőzték, így immár 12. esetben értek sikeresen célba, ami önmagában is jelentős tettnek számít.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában