Labdarúgás

3 órája

Eger SE, FC Hatvan, Füzesabony SC: mikor legyen hazai győzelem, ha nem most?

Azon ritka játéknapnak számít az NB III. Északkeleti csoportjának 9. fordulója, amikor mindhárom vármegyei csapatunk azonos időpontban és hazai pályán játssza bajnoki mérkőzését.

Bódi Csaba

A füzesabonyiaknak (fekete-sárgában) vállvetve kell harcolni és persze futballozni a sikerért

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap, 16.00:

EGER SE (6.)–DVTK II. (7.)
Eger, Szentmarjay stadion. V.: Práth Dávid (Sinkovicz, Deme).
Két idegenbeli bajnoki fellépés után szerepelnek újra házigazdaként az egriek, akik a Salgótarjánban elért 2–1-es győzelmet követően legutóbb Tiszafüreden 3–1-re kikaptak. 

Az eddigi lejátszott nyolc forduló során mindig rúgott legalább egy gólt az ESE, ami jó kiindulási alapot jelent a diósgyőri fiatalokkal szemben is. 

A piros-kékek otthoni mérlegét három mérkőzésen szerzett két győzelem és egy döntetlen jelenti, ami ugyancsak a pozitív előjelek sorát gyarapítja. A tartalékcsapatokkal szembeni eredményessen azonban akad javítanivaló, amire most kiváló alkalom kínálkozik.

FC HATVAN (10.)–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS II. (14.)
Hatvan, Népkerti Sporttelep V.: Kreitl Tamás (Frank, Molnár I.).
Akadnak olyan mérkőzések, amikor a hazai döntetlen jelentős értékkel bír. Nos, a nyíregyháziakkal szembeni összecsapás nem ezek közé tartozik a hatvaniak szemszögéből. 

Az egy-egy pontok nem rosszak vendéglátóként, ám komolyabb értéket csak a győzelem képvisel. 

A sárga-kékek abban az esetben tudnak kimozdulni a pillanatnyilag látható stabil középszerből, ha legalább az alsóházba tartozó vetélytársak ellen igazolják a papírformát. Jelen esetben ez hatvani sikerrel érne fel, ami már egyébként is nagyon hiányzik már az eredménysorból.

FÜZESABONY SC ERŐSS ÚT (16.)–FC TISZAÚJVÁROS (5.)
Füzesabony. V.: Németh Gergely (Kovács L., Sztányi). 
Putnokon egy héttel ezelőtt – Jeney Gyula vezetőedző szavait idézve – „agyonverte” magát az FSC. A 4–0-s vereség különösen azok után esett rosszul a füzesabonyiaknak, hogy a Szeged elleni kupameccsen az 1–2 ellenére mutatkoznak biztató jelek. 

A Tiszaújváros 5. helyezése tisztelet parancsoló, ezzel együtt az is kitűnik, hogy a borsodiak sem verhetetlenek. 

Nincs mese, a sereghajtónak – vetélytárstól függetlenül – egyszerűen most már muszáj lesz nyeregetni. A keret erőssége és helyezés nincs köszönőviszonyban egymással, ám ez mindaddig csak frázis marad, amíg ennek alátámasztásaként nem jönnek hozzá a pontok.

A további program

VASÁRNAP
11.00: Kisvárda II.–Sényő
11.00: DVSC II.–Mátészalka
16.00: Karcag–DEAC
16.00: Cigánd–Putnok
16.00: SBTC–Tiszafüred

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában