Labdarúgás

2024.09.14. 11:12

Fegyelmi: játékvezetők után sportvezetőt és sportegyesületeket is büntettek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Igazgatóság Fegyelmi Bizottsága járt el abban az ügyben, amelynek kapcsán két játékvezető eltiltásán túl további büntetésekről is határoztak.

Bódi Csaba

Három klub részesült pénzbüntetésben

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

„A társadalmi elnök tájékoztatást adott arról, hogy a júniusban tartott elnökségi ülésen visszahívták a Játékvezetői Bizottsági tagságából Varga Lászlót és Szigetvári Zsoltot. Fentiek magyarázataként az hangzott el, hogy felmerültek hiányosságok, amelyek szembe mentek a szabályokkal, emiatt vált indokolttá a felmentés. Az ügyben teljesen még nem zárult le az eljárás.” – írtuk a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Heves Vármegyei Igazgatósága és Társadalmi Elnöksége által tartott őszi évadnyitó ligaértekezlet után.

Az eljárás azóta lezárult, a megszületett határozatokat szeptember 12-én kiadott Értesítőjében adta közre a Heves Vármegyei Igazgatóság. Ebben szerepel, hogy játékvezetőként Varga Lászlót és Szigetvári Zsoltot az elkövetett fegyelmi vétség miatt 2025. március 1-ig minden labdarúgással kapcsolatos sportszakmai tevékenységtől eltiltották. Ugyanez érvényes Molnár Zsolt sportszakember esetében is.

A Mátrai Sportcentrum Egyesület (Mátrai SE I., illetve Mátrai SE II.) 200 ezer, a Mátraderecskei SE és a Tiszai Sportcentrum Kft. pedig egyenként 100 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában