Kézilabda

2 órája

Gyöngyösön megállítanák a robogó Komlót

Újabb hazai mérkőzéssel folytatja bajnoki szereplését a HE-DO B. Braun Gyöngyös férficsapata. A 3. fordulójában a bajnokságban villámrajtot vett Carbonex-Komló érkezik a Dr. Fejes András Sportcsarnokba.

Sike Károly

A gyöngyösi Ubornyák Dávidékra embert próbáló feladat vár

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 3. fordulójának mérkőzése:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (9.)–CARBONEX-KOMLÓ (4.)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Nagy F., Túróczy J.
A szegedi nyitányt követően, egy hete a Csurgó elleni találkozóval folytatta bajnoki szereplését a mátraaljai gárda. Az első hazai fellépésen egészen a végjátékig kézben tartották a meccset a gyöngyösiek, az utolsó percekre azonban a somogyiak ötgólos hátrányt ledolgozva ismét nyílttá tették az összecsapást. A végjáték drámai csatát hozott, ahol úgy alakult ki a 29–29-es döntetlen, hogy a mérkőzés utolsó találatát kilenc másodperccel a vége előtt a hazaiak szerezték. A Komló elleni találkozón a hasonló izgalmakat minden bizonnyal elkerülnék a gyöngyösiek.

– Jó teljesítményt nyújtottunk a Csurgó ellen – szögezte le a gyöngyösiek edzője, Bíró Balázs a klubhonlapnak. – Nagyon magas hőfokú és magas szintű védekezést vittünk fel pályára, emellett a támadójáték is jól működött. Hogy ez csak egy pontra volt elég, néhány hibának és az ellenfél erősségének köszönhető. A döntetlen ellenére pozitívan értékeltük a találkozót, a héten a hibák kijavításán dolgoztunk. A célunk az, hogy a Komló ellen is ugyanilyen feszes védekezéssel és kreatív támadójátékkal rukkoljunk elő. 

A baranyaiak az FTC legyőzését követően minden bizonnyal önbizalomtól duzzadva érkeznek. A két csapat az elmúlt években rendre magas hőfokú mérkőzéseket játszott, ezúttal sem várok mást, de mindenképpen szeretnénk győzelemmel elhagyni a pályát.

György László személyében a nyártól új edző irányításával készülő Carbonex-Komló a bajnoki nyitányon egygólos győzelmet aratott a NEKA vendégeként (26–25), majd nem kis bravúrt végrehajtva legyőzte a dán Bjerringbro-Silkeborggal szemben az Európa-ligától búcsúzó FTC-Green Collect csapatát (30–29). A baranyaiak a két győzelemnek köszönhetően a bajnoki tabella negyedik helyéről várják a gyöngyösi fellépést.

A 3. forduló további menetrendje

SZEPTEMBER 20., PÉNTEK
18.00: PLER-Budapest–Eger
18.00: ETO University  Handball Team–Csurgói KK
SZEPTEMBER 21., SZOMBAT
18.00: FTC-Green Collect–MOL Tatabánya KC
18.00: NEKA–Dabas KC
18.00: Veszprém HC–CYEB–Budakalász
SZEPTEMBER 22., VASÁRNAP
18.00: OTP Bank-Pick Szeged–Balatonfüredi KSE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában