Kézilabda

2024.09.13. 09:44

HE-DO B. Braun Gyöngyös: a csapatkapitány két hónapja erre vár

A szezon első hazai bajnoki találkozóján az egyik közvetlen riválisnak számító Csurgói KK együttesét fogadja a HE-DO B. Braun Gyöngyös férficsapata. A mérkőzés előtt debütál a klub új beléptetőrendszere.

Sike Károly

Hegedűs Márk (a labdával) szárnyakat kap a gyöngyösi közönség előtt

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 2. fordulójának mérkőzése:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS–CSURGÓI KK
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Altmár K., Horváth M.
A 10. fordulóból előrehozott OTP Bank-Pick Szeged elleni idegenbeli találkozó jelentette a bajnoki nyitányt a gyöngyösiek számára. A 35–27-es hazai győzelemmel zárult találkozót követően az 1. fordulóban azért nem játszottak Ubornyák Dávidék, mert az FTC-Green Collect elleni találkozót a fővárosiak nemzetközi kupaszereplése miatt november 27-re halasztották.

– Izgatottan várjuk a hazai bemutatkozást, hiszen egyrészt keveset tudtunk találkozni szurkolóinkkal a nyáron, másrészt rögtön az egyik közvetlen riválissal kerülünk szembe – jelentette ki a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapján. – A somogyiakkal az elmúlt pár évben sok nagy csatát vívtunk, vélhetően ezúttal sem lesz ez másként. Ugyan még csak egy forduló telt el a bajnokságból, de az eddigi eredmények is jól mutatják, hogy milyen szoros bajnokságra számíthatunk. Hasonlóan kiélezett, szoros végjátékot hozó találkozóra számítok, ahol kemény párharcok várnak a játékosokra. A cél természetesen az, hogy itthon tartsuk a bajnoki pontokat.
A gyöngyösiek csapatkapitánya, Hegedüs Márk megerősítette: a játékosok részéről is nagy várakozás előzi meg a találkozót.

– Talán a társaim nevében is mondhatom, hogy két hónapja erre várunk, hogy újra hazai bajnoki mérkőzésen léphessünk pályára. Ilyenkor mindig van egyfajta különleges drukk az emberben, ami reményeink szerint csak megsokszorozza az erőinket – jelentette ki a 32 éves beálló a klub közösségi oldalára feltöltött videóban.

A Csurgói KK az Eger elleni győzelemmel vett rajtot a 2024/25-ös szezonban. Az edzőként immár Vladan Matics vezette gárda izgalmas végjátékot követően 26–25-re nyert az utolsó másodpercekben hétméterest hibázó egriekkel szemben. Az előző szezonban 5. helyen zárt csapatból távozott Borsos Tamás, Gebhardt Ádám, Bruno Vili Zobec, Mladen Krszmancsics és Tomislav Spruk is, míg új igazolásként Kiss Bence (irányító, CYEB-Budakalász), Marko Majstorovic (balszélső, Krka) és Vojislav Brajovics (jobbátlövő, Metaloplastika Sabac) neve említhető.

Új beléptetőrendszer debütál
A gyors és egyszerű beléptetés érdekében a mérkőzést megelőzően új, NFC alapú beléptetőrendszer debütál a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.
– Szurkolóink már megszokhatták, hogy minden évben jelentkezünk valamilyen újítással. Az elmúlt években próbálkoztunk QR-kód és vonalkód alapú beléptetéssel is, idén pedig NFC-s kártyákat szereztünk be, így bérletes szurkolóink egyszerűen és gyorsan tudnak belépni a csarnokba. Természetesen a helyszíni és online jegyértékesítés is elérhető, és ajánljuk is mindenkinek – fogalmazott a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke, Nagy Attila.

A 2. forduló menetrendje

Eger–ETO University Hadball Team lapzárta után
MOL Tatabánya KC–NEKA lapzárta után
SZEPTEMBER 14., SZOMBAT
17.00: CYEB-Budakalász–PLER-Budapest
18.00: Dabas KC–OTP Bank-Pick Szeged
18.00: Carbonex-Komló–FTC-Green Collect
SZEPTEMBER 15., VASÁRNAP
18.00: Balatonfüredi KSE–Veszprém HC

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában