Kézilabda

2024.09.04. 20:28

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Szegeden 18 éves újoncot is avatott Bíró Balázs

Az első félidőben meggyőző fölényben játszott az OTP Bank-Pick Szeged a HE-DO B. Braun Gyöngyös ellen. A szünet után kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, de a hazaiak győzelme nem forgott veszélyben.

Sike Károly

Gráf Martin volt a gyöngyösiek legeredményesebb játékosa

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 10. fordulójából előrehozott mérkőzésen:

OTP BANK-PICK SZEGED–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS 35–27 (18–8)
Szeged, Pick Aréna, 1650 néző. V.: Bóna Sz., Földesi Cs.
SZEGED: Thulin – Sostaric 7 (2), Garciandía 1, Smárason 3, Bánhidi 4, Bodó R. 3, Jelinic 3. Csere: Nagy M. (kapus), Toto 2, Kalaras, Mackovsek, Abelvik 2, Kukics 3, Szilágyi 4 (2), Bogojevic 3, Szepesi Zs. Vezetőedző: Michael Apelgren
GYÖNGYÖS: Usik – Lakosy 1, Jaros 3, Hegedüs M. 4, Bodor 1, Ubornyák 3, Edwards 2. Csere: Tomics, Gyánti (kapusok), Potisk 2, Gáspár Zs. 1 (1), Markez 1, Gráf  M. 7 (1), Nagy Á. 1, Gyallai 1. Vezetőedző: Bíró Balázs
AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA. 6. perc: 3–3, 12. p.: 8–3, 18. p.: 13–5, 24. p.: 14–6, 36. p.: 21–13, 42. p.: 24–15, 48. p.: 29–19, 54. p.: 32–22
KIÁLLÍTÁSOK: 8, ill. 4 perc. 
HÉTMÉTERESEK: 7/4, ill. 4/2.

A kezdeti tapogatózó játékot követően lendületet vett a házigazda, s 3–3-as állásról a 13. percre 9–3-ra módosított az eredményt. A vendégek nem tudták fékezni a szegedi rohamokat, Lazar Kukicsék a 26. percben már a tízgólos különbségért (15–6) támadhattak. Ami azonban a szerb irányítónak nem sikerült, a félidő utolsó percében Szilágyi Benjaminnak igen, így a Pick kétszámjegyű előnnyel vonulhatott a pihenőre.
A fordulás után feljavultak a vendégek, sikeresen tartották a különbséget, sőt, a hajrában még faragni is sikerült a hátrányból. A sérülés miatt Kovács Gergőt, Dobi Sándor, Jóga Norbertet és Schäffer Zsoltot is nélkülöző gyöngyösiek emelt fővel távozhattak a Pick Arénából. 

Bíró Balázs, Gáspár Zsombor András személyében újoncot is avatott. A 2006-os születésű kézilabdázó góllal debültált a felnőttek között.

MICHAEL APELGREN: – Az első félidővel elégedett vagyok, nagyon koncentráltan kézilabdáztunk. A szünet után vesztettünk a figyelemből, de a Gyöngyös is jobban játszott ebben a periódusban. Összességében elégedett vagyok a mérkőzéssel, remélem hasonlóan eredményesen alakul majd a jövőnk is.
BÍRÓ BALÁZS: – A különbség ránk nézve hízelgő, ami a második félidei teljesítményünknek köszönhető. Az első harminc percben ránk nem jellemző módon igyekeztünk lassítani a játékot, hiszen sérültjeink vannak, kevesebben vagyunk és úgymond nem szerettünk volna beleszaladni a késbe. Ennek ellenére a hazai csapat kialakított egy magabiztos előnyt és ezután már különösebb rizikó nélkül gyakorolhatta a játékait, mint ahogy mi is. A győzelmük és annak mértéke nem volt kérdéses.
KÖVETKEZIK: HE-DO B Braun Gyöngyös–Csurgói KK, szeptember 14., szombat, 18.00. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában