Kézilabda

2024.09.03. 10:59

A szegedi miliőből szeretne töltekezni a gyöngyösi gárda

Négy nappal az Eger fellépését követően a HE-DO B. Braun Gyöngyös vendégeskedik a Pick Arénában. A házigazda OTP Bank-Pick Szeged az NB I. 10. fordulójából előrehozott mérkőzésen fogadja a mátraaljaiakat.

Sike Károly

Schäffer Zsolt (a labdával) térdsérülés miatt harcképtelen

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 10. fordulójából előrehozott mérkőzésen:

OTP BANK-PICK SZEGED–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS
Szeged, Pick Aréna, szerda, 18.00. V.: Bóna Sz., Földesi Cs.
A szintén élvonalbeli Dabas KC vendégeként tartotta a bajnoki főpróbát a mátraaljai gárda, amely utolsó nyári felkészülési mérkőzésén is veretlen maradt. A 29–29-es döntetlennel zárult összecsapást megelőzően hat találkozót is sikerrel zártak Ubornyák Dávidék.
– Nem vagyunk könnyű helyzetben – jelentette ki a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klubhonlapnak. – Sztárokkal teletűzdelt csapathoz utazunk, amely láthattuk, hogy szombaton az Eger ellen is milyen meggyőző teljesítményt nyújtott. 

A realitások talaján maradva a célunk az, hogy méltó ellenfelei legyünk a Szegednek, illetve bizonyos időszakokban a saját játékunkat is érvényre juttassuk. Mindig nagy élmény ilyen miliőben kézilabdázni, szeretnénk ebből a találkozóból töltekezni.

A Pick Arénában Bíró Balázs sérülés miatt Dobi Sándor, Jóga Norbert és Schäffer Zsolt játékára sem számíthat.
Az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzőként Michael Apelgren irányításával kezdte meg a 2024/25-ös szezont. A Tisza-partiak az 5. fordulóból előrehozott bajnokin 41–23-ra nyerek az Eger ellen. A nyáron hét új játékos érkezett Szegedre: a Bajnokok Ligája-győztes, német bajnok irányító, az izlandi Janus Dadi Smárason, az Európa-bajnok svéd kapus, Tobias Thulin, a kétszeres vb-ezüstérmes norvég jobbátlövő, Magnus Röd, valamint a francia beálló, Jérémy Toto, a szerb irányító, Lazar Kukics, a svéd balátlövő, William Bogojevic és a ferencvárosi kölcsönből visszatérő Szepesi Zsombor.

A gyöngyösiek nyári felkészülési mérkőzései

PLER-Budapest–HE-DO B. Braun Gyöngyös 26–27
HE-DO B. Braun Gyöngyös–Dabas KC 35–29
Felkészülési torna (Csehország, Koprivnice): –Chrobry Glogów 30–27 (16–13); –Tatran Presov 33–32 (13–18); –HK Koprivnice (cseh) 33–29 (21–15)
Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös 36–37
Dabas KC–HE-DO B. Braun Gyöngyös 29–29

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában