Kézilabda

2024.08.31. 10:31

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Dobi után Jóga is megsérült

Utolsó nyári felkészülési mérkőzésén is veretlen maradt a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es férficsapata, amely Dabason újabb játékosát veszítette el.

Sike Károly

Jóga Norbert (a labdával) bokasérülést szenvedett

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A szintén élvonalbeli Dabas KC vendégeként tartott bajnoki főpróbán a hazaiak a hajrában hétméteresből egyenlítettek és született 29–29-es döntetlen. A találkozón Jóga Norbert rossz leérkezést követően bokasérülést szenvedett, a pontos diagnózisról jövő héten lehet információ. Ugyanakkor a Tatran Presov elleni csehországi mérkőzésen megsérült Dobi Sándornál keresztszalag-szakadást állapítottak meg, rá várhatóan hosszabb kihagyás vár.

– Nagyon harcos mérkőzésen vagyunk túl, ami remekül szolgálta a felkészülésünket. Érzelmekkel teli, sok ütközéses fizikai párharcot vívtunk – vont mérleget a klubhonlapnak a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs.

 – Sok taktikai elemet gyakoroltunk, sok felállást próbáltunk ki. Izgalmasan alakult a hajrá, végül veretlenül zártuk a felkészülést, ami szuper, de nyilván a fontos mérkőzések még csak most következnek. Jóga Norbi sérülése elsőre nagyon rosszul nézett ki, de remélem, mihamarabb vissza tud térni a pályára.
A HE-DO B. Braun Gyöngyös számára a 10. fordulóból előrehozott mérkőzéssel indul a férfi NB I. 2024/25-ös szezonja. Ubornyák Dávidék szeptember 4-én, szerdán 18 órától az OTP Bank-Pick Szeged vendégeként lépnek pályára.

A hetedik felkészülési mérkőzésen
DABAS KC–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS 29–29 (14–15)
Dabas, OBO Aréna. V.: Kiu G., Kiu T.
A GYÖNGYÖSI GÓLDOBÓK: Edwards 8 (2), Bodor, Gyallai, Gráf 4–4, Jaros, Markez 2–2, Ubornyák, Potisk, Lakosy, Nagy Á., Jóga N. 1–1.

A gyöngyösiek nyári felkészülési mérkőzései

PLER-Budapest–HE-DO B. Braun Gyöngyös 26–27
HE-DO B. Braun Gyöngyös–Dabas KC 35–29
Felkészülési torna (Csehország, Koprivnice): –Chrobry Glogów 30–27 (16–13); –Tatran Presov 33–32 (13–18); –HK Koprivnice (cseh) 33–29 (21–15)
Eger–HE-DO B. Braun Gyöngyös 36–37
Dabas KC–HE-DO B. Braun Gyöngyös 29–29

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában