Kézilabda

2024.08.31. 19:59

A megilletődött egrieken átgázolt a Szeged

Szívélyes fogadtatásban volt része az egri gárdának Szegeden, a pályán azonban már nem volt pardon. A nyáron alapos vérfrissítésen átesett OTP Bank-Pick Szeged igazi gólfesztivált rendezve múlta felül a vendégeket.

Sike Károly

Az egri Abdeldjalil Zennadiékat (a labdával) feltartóztatták a szegediek

Forrás: Lénárt Máton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 5. fordulójából előrehozott mérkőzésen:

OTP BANK-PICK SZEGED–EGER 41–23 (18–8)
Szeged, Pick Aréna, 2143 néző. V.: Altmár K., Horváth M.
SZEGED: THULIN – SOSTARIC 11 (3), Abelvik Röd 2, Toto 1, Mackovsek 1, JELINIC 8, Kukics 2. Csere: Mikler (kapus), Bánhidi 3, Szilágyi B. 3 (2), Kalaras 1, Bodó R. 3, Smárason, Garciandia 3, Bogojevic 3, Lukács. Vezetőedző: Michael Apelgren
EGER: Ágoston – Lezák, Sarak 2, Arszenics 3 (1), Zennadi 3, Tóvizi 1, Száva 1. Csere: Ficzere (kapus), Czabula, Szöllősi O. 3, Jadegari 4, Tóth K. 5, Maracskó 1, Kiss G., Bőti, Molnár-Nagy M. Vezetőedző: Tóth Edmond
AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA. 6. perc: 3–0, 12. p.: 7–3, 18. p.: 10–3, 24. p.: 13–5, 36. p.: 25–8, 42. p.: 29–14, 48. p.: 36–17, 54. p.: 39–20.
KIÁLLÍTÁSOK: 4, ill. 4 perc.
HÉTMÉTERESEK: 5/5, ill. 1/1.

Az Európa-bajnok svéd kapus, Tobias Thulin, az első félidőben 53 százalékos védési hatékonysággal dolgozott, a kapujára tartó 17 lövésből 9-et hárított. Az edzőként Michael Apelgren kezei alatt újjáalakuló szegedi gárda valamennyi tagja nagy bizonyítási vággyal lépett pályára az első bajnokin, az egriek pedig nem tudták féken tartani a világsztárokat.
A hazaiak folyamatosan növelték előnyüket, a 25. percben már kétszámjegyű különbség (15–5) szerepelt az eredményjelzőn. Egri oldalon rengeteg pontatlanság jellemezte a játékot. Technikai hibák, kimaradt ziccerek adtak okot a bosszúságra.
A második félidőt 7–0-s rohammal kezdték Mario Sostaricék, s a 36. percben már 25–8-as állás miatt kesereghettek a vendégek. A folytatásban ugyan sikerült csökkenteni a különbséget (27–14), de a hajrában ismét rákapcsolt a Szeged, s tíz perccel a vége előtt már húsz góllal (38–18) vezetett.
Egri részről a bokasérülésből lábadozó kapus, Marczika Barnabás nem lépett pályára, ugyanakkor a 17 éves Ficzere Gergő és a 20 esztendős Molnár-Nagy Martin személyében két újoncot is avatott Tóth Edmond vezetőedző.
MICHAEL APELGREN: – Nagyon boldog vagyok amiatt, ahogy hozzáállták a játékosaink a mérkőzéshez. Sikerült bemutatni abból a stílusból egy kicsit, amit szeretnék majd játszani a jövőben. Azt kértem a csapattól, hogy próbáljunk meg minél többet futni, ezzel nagyon elégedett vagyok. Ugyanakkor túl sokat hibáztunk, tizenhét technikai hibánk volt a hatvan perc során. Bízom benne, hogy ez a lendületes játékunk a jövőben továbbra is fejlődik. Csodálatos volt a hangulat a mérkőzés során, büszke vagyok rá, hogy ehhez a klubhoz tartozom.
TÓTH EDMOND: – Kaptunk egy kis ízelítőt a sportág elitjéből. Érezhető volt, hogy az újjáalakuló szegedi gárda nagyon szeretett volna bizonyítani a közönségnek, olyan hőfokon kézilabdázott, amihez mi nem tudtunk felnőni. Megilletődötten játszottunk, önbizalom nélkül. Mi is szerettünk volna bizonyítani, ami nálunk inkább görcsösségbe fordult. Már az első félidőben olyan hátrányba kerültünk, ami rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Építjük tovább a csapatunkat és biztos vagyok benne, hogy ettől lényegesen ütőképesebbek leszünk.
KÖVETKEZIK: Csurgói KK–Eger, szeptember 7., szombat, 18.00.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában