Kézilabda

2024.08.30. 15:10

Szegeden újoncot is avathat az egri csapat edzője

Az 5. fordulóból előrehozott OTP Bank-Pick Szeged–Eger mérkőzés jelenti a nyitányt a férfi NB I. 2024/25-ös szezonjában.

Sike Károly

Tóth Edmond a saját nevelésű fiatalokat is bevetheti az OTP-Bank Pick Szeged vendégeként

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 5. fordulójából előrehozott mérkőzés:
OTP BANK-PICK SZEGED–EGER
Szeged, Pick Aréna, szombat, 17.00. V.: Altmár K., Horváth M.
A Tisza-partiak elleni mérkőzésen az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond, több újoncot is avathat, ugyanis a saját utánpótlásból merítve, a 17 éves kapus, Ficzere Gergő és a 20 esztendős balátlövő, Molnár-Nagy Martin először kaphat szerepet a felnőttek között.

Ficzere Gergő újoncként kaphat lehetőséget az egrieknél az OTP Bank-Pick Szeged ellen
Ficzere Gergő 17 évesen kaphat lehetőséget az egrieknél
Forrás: Bók Tamás/handballeger.hu

– Marczika Barnabás bokája még nem százszázalékos, így az ő szerepeltetésétől eltekintek, a többiekkel viszont szeretnénk megmutatni, hogy hétről-hétre egyre jobb teljesítményre vagyunk képesek – fogalmazott Tóth Edmond.

 – Mérkőzésről-mérkőzésre szeretnénk lépdelni, még hosszú idő, mire igazán beérik a munka. Szeretnénk méltó ellenfelei lenni a hazaiaknak és minél inkább megnehezíteni a dolgukat.

Az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzőként Michael Apelgren irányításával kezdte meg a felkészülést a 2024/25-ös szezonra. A svéd szakember tétmérkőzésen az Eger ellen mutatkozik be a Tisza-partiaknál.
– Alig várom, hogy szombaton megtapasztalhassam, hogy milyen egy hazai mérkőzés. Már eddig is csodás élményeket szereztem a csapat mellett, de a kirakós játékból még egy darab hiányzik, az pedig az, hogy találkozhassak a szegedi szurkolókkal. Már számolom vissza a napokat, szerencsére egyre közelebb a bajnoki, így hamarosan megismerkedhetek a drukkerekkel – fogalmazott Apelgren a szegedi klub honlapján.

A Tisza-partiakhoz a nyáron hét új játékos érkezett: a Bajnokok Ligája-győztes, német bajnok irányító, az izlandi Janus Dadi Smárason, az Európa-bajnok svéd kapus, Tobias Thulin, a kétszeres vb-ezüstérmes norvég jobbátlövő, Magnus Röd, valamint a francia beálló, Jérémy Toto, a szerb irányító, Lazar Kukics, a svéd balátlövő, William Bogojevic  és a ferencvárosi kölcsönből visszatérő Szepesi Zsombor.

A távozók listáján az egyaránt beálló Carlos Molina (?), Matej Gaber (Nantes), az irányító Dean Bombac (ETO University Handball Team) és Miguel Martins (Aalborg), a kapus Emil Kheri Imsgard (HÖJ Elite) és Radvánszki Attila (Mol Tatabánya), a jobbátlövő Luka Stepancic (Al-Arabi), a balátlövő Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock) és a kölcsönben szereplő Fekete Gellért (beálló, Csurgói KK) és Gazsó Péter (irányító, NEKA) szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában