Atlétika

2024.09.16. 21:35

Hevesen 13 év múltán váltak el Kovács Gyula edző Kovács László súlylökő útjai

A Lantos Mihály Sportközpontban rendezett Atlétikai Magyar Csapatbajnokságon szerepelt utoljára hevesiként az A-Plast Ikarus BSE Kertvárosi Atlétika színeiben Kovács László és öccse, Kristóf.

Bódi Csaba

Kovács László (balról) és Kovács Gyula 2011-től dolgozott együtt

Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

A két súlylökő október 1-jétől már új egyesületben, a Győri Atlétikai Club égisze alatt próbál megújulni.

– Az elmúlt három évben nem igazán sikerült tovább fejlődni, illetve kicsit mindketten úgy éreztük Kovács Gyulával, hogy már nem olyan az edző-tanítvány viszony, amely korábban jellemezte a kapcsolatot – mondta Kovács László. 

– Ezen azonban nem kell csodálkozni, mert 13 évig edzettünk közösen, és minden emberi kötelékben előfordul hasonló helyzet. Közös megegyezés alapján válnak el az útjaink azt követően, hogy szépen átbeszéltük a dolgokat. Mindketten csak a pozitívumokra emlékszünk majd vissza, ezt szerintem mindkettőnk nevében mondhatom.

A csb-n azonban még az A-Plast Ikarus BSE-t erősítette Kovács, aki 16,37 méteres lökéssel a második helyen végzett. Ezenkívül rajthoz állt diszkoszvetésben is, ahol figyelemre méltó eredményt ért el, ugyanis 48,86 méteres legjobb dobásával a hatodik pozícióban végzett. Az ifjabb Kovács, a még mindig csak junior korosztályú Kristóf 14,06 méteres eredménnyel a hetedik helyen zárt. És, hogy miért Győr jelenti a következő állomást?

– Több helyről is kaptam ajánlatot, azonban a győri Kiss Dániel volt az egyetlen, akin azt éreztem, hogy örülne, ha őket választanám – magyarázta Kovács László. 

– Már az első beszélgetés után motiváltnak éreztem a közös munkalehetőség kapcsán. Ha pedig két ilyen energia találkozik és közös munkába kezd, abból bármi kisülhet. Nagyszerű lehetőséget kaptam, most már igazából rajtam múlik, mit hozok ki belőle.

Kovács Kristóf éppen most áll iskolaváltás előtt, ő kihasználta a helyzet adta esélyt, így a bátyjával együtt írt alá a GYAC-hoz, ahol egyelőre  csak edzhetnek, az átigazolásra 2025. januárjában kerülhet sor. 

– Győr nagyszerű város, sokat jártunk oda edzőtáborba, mindketten nagyon megszerettük – tette hozzá az idősebb fivér.

Az elnök, edző szerint is megérett az idő a váltásra

Más megvilágításba helyezte a vál(t)ást a Hevesi SE elnöke, egyben az atlétikai szakosztály edzője. – Kristóf szerintem még nálunk versenyezik az októberi ügyességi csb-n – közölte Kovács Gyula. – Mindkettejüknek én mondtam, hogy befejezem velük a közös munkát és tartom magam az ígéretemhez, hogy kereshetnek új lehetőséget. Nyíregyházát én hívtam fel és kezdtem egyeztetést velük. Győrről utólag értesültem. A továbbiakról már keveset tudok, csak foszlányok jutottak el hozzám. A győri edző hívott, mi a véleményem, hogy oda akarnak menni. Laciéknak igazuk van abban, hogy megérett a váltás. Történtek olyan dolgok, amelyek már számomra nem férnek bele egy ilyen magas szintű munkába…

 

Kovács Noel ismét „túllőtte” a 70 métert

A csapatbajnokságon hevesiként Detrik Balázs 15,38 méterig jutott súlylökésben, amellyel harmadiként végzett – derül ki a Hevesi Atlétika közösségi oldal beszámolójából. Tóth Lillától az Ikarus a 11–12. helyet várta el, amelyet még túl is teljesített, miután 40,06 méterrel a 10. helyezést érte el. Örömtelinek számít Kovács Noel szereplése, a gerelyhajító ismét „túllőtte” a hetven métert: 70,37 méteres idei legjobb eredményével a második helyre pozícionálta magát, ugyancsak sok pontot hozva a csapat konyhájára. Az A-Plast Ikarus BSE Kertvárosi Atlétika csapata néhány negyedik helyen végzett a csb-n. A Budapesti Honvéd Sportegyesület megvédte a bajnoki címét, a MATE-Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club zárt ezüstérmesként,a dobogó harmadik fokára pedig az FTC csapata álhatott.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában