Labdarúgás

2024.09.13. 19:18

Mol Magyar Kupa: Hatvanban a ZTE ellen is kihúznák kapott gól nélkül

Hatvanban az NB I.-es ZTE, Egerben az NB II.-es Soroksár, Füzesabonyban pedig az ugyancsak másodosztályú Szeged Csanád-Grosics Akadémia csapata lesz az ellenfél a Mol Magyar Kupa 2024/25-es kiírásának 3. fordulójában. A tétet a legjobb 32 közé jutás jelenti.

Bódi Csaba

Csontos Dominik 2021-ben az FTC színeiben játszott Hatvanban, most a ZTE-vel érkezik

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Szombat 15.00:

FC HATVAN–ZALAEGERSZEGI TE

Hatvan, Népkerti Sporttelep. V.: Zimmermann Márió (Horváth R., Márkus P.).
A sorozat előző kiírásában a 2. forduló jelentette a végállomást a hatvaniaknak. Tavaly­ a DEAC-nál elszenvedett­ 4–0-s vereséggel búcsúzott a kupától a Zagyva-parti legénység. 

Az idei szériában eddig még gólt sem kaptak a sárga-kékek, akiktől ezúttal nagy bravúr lenne, ha az élvonalbeli ZTE ellen is képesek lennének lehozni kapott találat nélkül a találkozót. 

A zalaiak kispadja ismerős­ a hatvani vezetőedzőnek, Zoran Szpisljak ugyanis 2017-ben az NB II.-ben vezényelte a kék-fehéreket. A Zetét jeleleg Márton Gábor irányítja, a játékoskeretben pedig gyöngyösi nevelésű támadó is szerepel a 20 éves Németh Dániel személyében.

SZÁMOK SZERINT

A hatvaniak eddigi kupaeredményei: –Gesztely FC 5–0; –Újfehértő SE 3–0
Helyezés az NB III.-ban: 9.
Legeredményebb játékos: Burzi Alex, Kitl Krisztián (2–2 gól)
A ZTE helyezése az NB I.-ben: 10. 
Legeredményebb játékos: Dénes Csanád Vilmos (2 gól)

EGER SE–SOROKSÁR SC 

Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion. V.: Takács Ákos (Dobos, Benkő).
A DVSC NB I.-es csapata 2–1-es győzelemmel ütötte el a továbbjutástól 2023-ban az egrieket, akik hazai pályán, a 87. percen kapott góllal maradtak alul a Lokival szemben. Idén az NB II.-es soroksáriak ellen lehet bizonyítani, hogy a mostani idényben szereplő ESE többre hivatott, mintahogy arra akadt példa az előző szezonokban. 

A szakmai stábban Lipcsei Péter nevével fémjelzett Soroksár az FTC-vel szoros együttműködésben szereplő klubként építi a fiatalokat. 

Az eredmények oldaláról tekintve a 2024/25-ös bajnoki év eddig csekély sikerélményt hozott a XXIII. kerületi egyletnek. Hat fordulót követően mindössze egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel a 16 csapatos NB II. utolsó előtti helyén szerénykedik a sárga-fekete együttes. Lévén, hogy a kupában egy meccsen bármi előfordulhat, az NB III.-as egriek úgy léphetnek pályára, hogy nem egy eleve lefutott párharcról van szó. A piros-kékektől Sós Máté eltiltás, Gíber Attila sérülés miatt hiányzik majd.

SZÁMOK SZERINT

Az egriek eddigi kupaeredményei: –Sényő FC 2–0; –MVSC-Miskolc 3–2
Helyezés az NB III.-ban: 4.
Legeredményebb játékos: Tóth Milán (5 gól)
A Soroksár SC helyezése az NB II.-ben: 15.
Legeredményebb játékos: Halmai Ádám (4 gól)

FÜZESABONYI SC ERŐSS ÚT–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

Füzesabony. V.: Muhari Gergő (László, Vargha).
A füzesabonyiak jól csengő nevet kaptak ellenfélként, amellyel szemben az esélyek egyértelműek a vendégek javára. Az NB II.-es csongrádiak a német Michael Boris edző irányításával eddig hat meccsen gyűjtött kilenc ponttal a 8. helyen tanyáznak úgy, hogy csupán egy vereség rontja a mérlegüket. A fellépésért sokat utazó szegediek nyilván már a rendes játékidőben szeretnék eldönteni a továbbjutás kérdését, míg a hazaiak a meglepetés erejében bízhatnak­. 

A szezon közben edzőt váltott FSC-nél Jeney Gyula érkezésével más irányt vett a gárda, igaz, ez egyelőre még csak egy bajnoki sikerben jutott érvényre. Az viszont bizonyos, hogy hozzáállásban és akarati tényezőkben aligha lesz gond a házigazdáknál, ezek pedig adott esetben nem kis fejfájást okozhatnak a vendégeknek. 

Ugyancsak valószínűsíthető az is, hogy mivel Füzesabonyban régen lépett fel NB II.-es csapat, egyfajta ünnepként is lehet tekinteni az összecsapásra. 

A címvédő Paksi FC csapata mérkőzés nélkül bejutott a legjobb 32 közé, miután ellenfele, a Mezőörs visszalépett a sorozattól. A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottságának pénteki tájékoztatása szerint a testület „tudomásul vette”, hogy a megyei első osztályú gárda lemondta az összecsapást.

SZÁMOK SZERINT

A füzesabonyiak eddigi kupaeredményei: –Gyöngyösi AK 2–0; –FC Tiszaújváros 3–0
Helyezés az NB III.-ban: 16.
Legeredményebb játékosok: hat játékos 1–1 gólos
A Szeged helyezése az NB II.-ben: 8.
Legeredményebb játékosok: Borvető Áron és Novák Csanád (3–3 gól)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában