Testépítés

2024.09.09. 15:55

Ritka betegséggel küzdő kisfiúnak nyújtana segítséget az egri testépítő

Két év kihagyás után ősszel ismét színpadra áll Kszell Krisztián. A 35 éves egri testépítő a versenyekből származó várható nyereményének felét jótékonysági célra fordítaná.

Sike Károly

Sárközi Mirkó, Duchenne-szindrómás szegedi kisfiú

Forrás: Mirkóval legyőzzük a Duchennet Alapítvány

– Mindig is szívügyemnek tekintettem a segítségnyújtást, amit ezúttal két formában tervezek véghez vinni – magyarázta Kszell Krisztián. – Öt verseny vár rám az ősszel, köztük komoly nemzetközi viadalokkal, ahol szeretnék maradandót alkotni. Ha ez majd pénzjutalommal is párosul, abból egy ritka genetikai betegséggel küzdő kisfú gyógykezelését is segíteni szeretném. 

A kedvezményezett a szegedi Sárközi Mirkó, Duchenne-szindrómás kisfiú lenne. Ennek a betegségnek a tüneti kezelése is nagyon drága, egyetlen infúzió, mely megakadályozza a beteg állapotának romlását, vagyis az izmok leépülését, 1,3 milliárd forintba kerül.

– A Kiss Tamás szakmai útmutatásai alapján zajó versenyfelkészülés rengeteg időt és energiát felemészt, így a másik elképzelésem az edzőteremhez köthető, ahol személyi edzőként is dolgozom. A kompolti Max Power Gym falai között szeptember 13-án, pénteken egész nap várom az edzeni vágyókat, a napi bevételemet pedig teljes egészében a Mirkóval Legyőzzük a Duchennet Alapítványnak ajánlom – zárta szavait Kszell Krisztián.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában