Kézilabda

5 órája

A Gyöngyös a hullámzást, az Eger a nagy vereségeket feledné

A még nyeretlen Dabas KC elleni győzelemmel kezdené meg a felzárkózást a HE-DO B. Braun Gyöngyös, míg az Eger az FTC-Green Collect együtteséhez utazik az élvonalbeli bajnokság 7. fordulójában.

Sike Károly

Keserű pirula a PLER ellen. A gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs igyekszik visszavezetni csapatát a sikerek útjára

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 7. fordulójának mérkőzése:

FTC-GREEN COLLECT (4.)–EGER (11.)
Budapest, Elek Gyula Aréna, szombat, 16.00. V.: Paska D., Vastag S.
Az elmúlt fordulóban aratott NEKA elleni győzelem (34–33) érezhetően feldobta az egri csapatot, amely hat mérkőzést követően négy ponttal áll a tabellán. Jó hangulatban zajlott a heti munka miközben a fókusz már egyre inkább az FTC-re szegeződött.

– Az elmúlt szezonban idegenben játszva sok esetben nagy vereségbe szaladtunk bele, ezen mindenképp szeretnénk változtatni – jelentette ki az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Idén vendégként is sokkal jobb, kiegyensúlyozottabb játékot várok. Nem kérdés, hogy a szombati mérkőzés esélyese az FTC, de igyekszünk minél tovább meccsben maradni. 

Nagyon erős ellenfélhez látogatunk, amely minden posztra kiemelkedő képességű játékosokkal rendelkezik. Felvesszük a kesztyűt, szeretnénk olyan mérkőzést játszani, ami a fejlődésünket szolgálja.

A fővárosi zöld-fehérek az idei öt bajnoki mérkőzésükből négyet megnyertek. A nyitófordulóban Komlón maradtak alul Lékai Mátéék, ami olyannyira felpaprikázta a gárdát, hogy a folytatásban a Tatabányát, a Dabast, a Balatonfüredet és a Budakalászt is legyőzték. Szeptemberben az Európa-liga selejtezőjében, a dán Bjerringbro-Silkeborg 77–61-es összesítéssel búcsúztatta a Ferencvárost az európai kupaszerepléstől.

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (12.)–DABAS KC (13.)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Fekete T., Hajdu T.
A mátraaljai gárda a legutóbbi három bajnokiját elveszítette, az újonc ETO, a Tatabánya és a PLER-Budapest is jobbnak bizonyult a gyöngyösieknél. Hegedüs Márkék eddigi egyetlen győzelmüket szeptember 21-én, a Komló ellen aratták, korábban pedig a Csurgóval szemben szereztek pontot.

– A legutóbbi, PLER elleni összecsapást nagyon elrontottuk, a héten azon dolgoztunk, hogy mérkőzésen belül minél jobban kitoljuk azt az időszakot, amikor meggyőző teljesítményt nyújtunk, és az ez idő alatt kialakított előnyünkkel jól sáfárkodjunk – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klubhonlapnak. 

– Ha ezeket a mérkőzésen belüli hullámzásokat le tudjuk rövidíteni, vagy esetleg eltüntetni, akkor újra győzelmeket ünnepelhetünk. Továbbra is azt gondolom, hogy ez nagyon jó csapat és a szombati mérkőzésen sem lehet más a célunk, mint a két pont megszerzése. 

A soros ellenféllel kapcsolatban a szakember így fogalmazott:
– A Dabas rendkívül veszélyes ellenfél, sok rutinos játékossal, összeszokott, erős maggal. Mi is és a vendégek is erősebb csapatot alkotnak annál, mint amit a tabella jelenleg mutat. Biztos vagyok benne, hogy ők sem így tervezték a bajnokság elejét, emiatt is kiélezett csata várható – vetítette előre Bíró Balázs.
A Dabas KC eddigi egyetlen pontját az 5. fordulóban Komlón szerezte. A Veszprém, a Szeged, a NEKA, az FTC és a Tatabánya egyaránt jobbnak bizonyult.

Dobi után Jaros is kiesett
Elülső keresztszalag-szakadást állapítottak meg az edzésen megsérült Jaros Olivérnél. A gyöngyösiek jobbszélsője – a szintén keresztszalag sérüléssel bajlódó Dobi Sándorhoz hasonlóan – ebben a naptári évben már nem léphet pályára.

A további párosítás

OKTÓBER 26., SZOMBAT
15.15: OTP Bank-Pick Szeged–ETO University HT
18.00: Carbonex-Komló–CYEB-Budakalász
18.00: NEKA–Csurgói KK
18.00: Mol Tatabánya KC–Balatonfüredi KSE
18.00: Veszprém HC–PLER-Budapest

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában