Labdarúgás

2 órája

Az FC Hatvan támadója nem a szerencse fia: ezúttal fejsérülést szenvedett

A műtéti beavatkozást megúszta, de így is többhetes kényszerpihenő vár Czibolya Gáborra. Az FC Hatvan támadója a Tiszaújvárosban 2–0-ra elveszített NB III.-as mérkőzés végén járt szerencsétlenül.

Bódi Csaba

Czibolya Gábor esetében újra elkezdődött a visszaszámlálás: mikor léphet ismét pályára

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Az utolsó percben becsúszva akartam blokkolni egy lövést, ám a hazai játékos két méterről a labdával fejbe rúgott – emlékezett az esetre a 26 éves futballista. 

– A hétfőn elvégzett vizsgálat során kiderült, hogy szerencsére nem kell kés alá feküdnöm, ha minden jól megy, néhány hét kihagyással megúszom.

Ha csak az elmúlt néhány évet nézzük, Czibolya Gábort nem kerülik el a sérülések... 2021-ben lábközépcsont-törés, 2022-ben bokasérülés, 2024-ben pedig állkapocscsont-törés keserítette az életét és befolyásolta a pályafiutását. Mindezt nem lehet megszokni, kezelni viszont muszáj. Az újabb csapást így éli meg a labdarúgó.

– Sajnos elég nehezen, és itt inkább a mentális rész nehéz, hogy megint pihenés, utána pedig jön a rehabilitáció. Mondjuk, talán most ez kimarad, mivel nem a lábam sérült meg. Azt követően ismét több hét, mire újra felépítem magam és játékra alkalmas leszek. 

Természetesen a családom, a párom mellettem van, a csapattársak is jobbulást kívántak, valamint sok üzenetet kaptam a szurkolóktól is.

Czibolya Gábor a futball mellett részmunkaidőben dolgozik és egyetemre is jár, ám most ezektől is el kell tekintenie. Addig marad a szurkolás társaknak, akik kapcsán nem maradhatott ki egy szakmai kérdés. Nevezetesen, hogy tősgyökeres hatvani futballistaként, milyen erősségűnek tartja a jelenlegi gárdát, a tabellán elfoglalt 11. helyezés a realitást tükrözi-e?

– Úgy gondolom, igen. Sok új fiatal játékosunk van a keretben, meg kellett találni a hangot a régiek és a frissen igazoltak között. Bízom azonban benne, hogy stabil középcsapat leszünk, és nem kell hátrafelé tekintgetni majd a bajnokság vége felé – zárta szavait Czibolya Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában