Labdarúgás

6 órája

Dr. Vass Géza kupadöntő: a Füzesabony és a Lőrinci is másodszor lehet győztes

A 22. dr. Vass Géza Heves Vármegyei Kupadöntő mindkét csapata elhódította már korábban a serleget. A hevesi finélában érdekelt Füzesabony húsz, a Lőrinci pedig három év múltán duplázhat.

Bódi Csaba

Nagy Bence Gergő NB III.-as gárda tagjaira vezetheti a labdát

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

LŐRINCI VSC–FÜZESABONY SC-ERŐSS ÚT

Heves, szerda, 17.30. V.: Lucián János (Gergely M., Derda N. K., tartalék játékvezető: Rozsnaki Gábor). 
– Az elmúlt kupadöntőt sajnos nagyon elrontottuk – mondta az Lőrinci VSC edzője, Gulyka Zsolt emlékeztete arra, hogy az ugyancsak idén, méghozzá május 15-én Besenyőtelken rendezett aranymeccsen 3–0-s vereséget szenvedett csapata a Maklárral szemben. – Annak viszont rendkívül örülök, hogy az idei kiírásban is a döntőig menetelt a csapatom. 

Egy nálunk erősebb és magasabban jegyzett gárda ellen játsszuk a hevesi finálét, így nem mi vagyunk az esélyesek. 

Ám ez nem azt jelenti, hogy feltartott kezekkel indulnánk a mérkőzésnek. Jó meccset szeretnénk játszani, élvezni a játékot, aztán pedig győzzön a jobb!

A gyász jegyében

A kupadöntő a gyász jegyében is zajlik, tisztelegve Erőss Róbert és Erdélyi Gábor emléke előtt. Előbbi személy a Füzesabonyi SC névadó szponzoraként 44 éves korában hunyt el, utóbbi pedig az MLSZ Heves Vármegyei Fegyelmi Bizottságának tagjaként, 46 esztendősen hagyta itt az árnyékvilágot. Mindketten tragikus hirtelenséggel haltak meg.

A lőrinciek 2021-ben, a Gyöngyöshalász elleni 2–0-s sikerrel nyerték el első alkalommal a trófeát, ahogy a füzesabonyiak is rendelkeznek már egy elsőséggel. Az FSC az első kiírás során, 2004. augusztus 7-én a Felsőtárkány SC-t 4–2-re felülmúlva végzett az élen. A győztes gárda akkor a megyei II. osztály tagjaként ért a csúcsra, míg ezúttal NB III.-as együttesként csap össze a vármegyei I. osztályban érdekelt riválisával.

– Először is szeretném megköszönni elődömnek, Bódis Barnának, hogy a döntőbe juttatta a csapatot. Ha sikerülne a végső sikert is megszereznünk, az sokkal inkább az ő győzelme lenne, mint az enyém. A vármegyei kupa nagy presztízsel bír minden csapat életében, ezért mi is nagyon komolyan vesszük és mindent megteszük a felkészülés, illetve a mérkőzés során azért, hogy mi vigyük haza a serleget – közölte az FSC vezetőedzője, Jeney Gyula.

A mérkőzésre 8 oldalas műsorfüzettel kedveskedik a nézőknek az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatósága
Forrás: MLSZ Heves Megyei Igazgatóság

Becsületkassza, díszvendég

– Díszvendégként Csank János egykori szövetségi kapitányt várják a mérkőzésre
– A döntőre a belépés díjtalan, a bejáratnál elhelyezett adománygyűjtő becsületkasszába befolyó összeget sokgyermekes családban nevelkedő helyi labdarúgó sportfelszerelésére fordítják.
– A csapatokat pályára kísérő gyerekek a Hevesi LSC ifjú játékosai lesznek. 
– Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés a győztes kilétéről, tizenegyes rúgások következnek.

A hevesiek nemcsak házigazdák lennének

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a soron következő Dr. Vass Géza Heves Vármegyei Kupadöntő otthonát mi szolgáltatjuk a hevesi sportpályán, villanyfényes mérkőzésen – fogalmazott Mengyi Norbert, a Hevesi LSC elnöke. – Kiváló helyszíne lesz a folyamatosan szépülő környezet a kiemelkedő jelentőségű mérkőzésnek. 

Bízom benne, hogy műfüves pályánk elkészülte után is hasonlóan rangos eseményeknek lehetünk házigazdái

Célunk vendéglátóként, hogy a döntőben szereplő csapatok, az őket elkísérő szurkolók és érdeklődők jól érezzék magukat, továbbá felejthetetlen mérkőzésnek legyenek a részesei. A klub nevében ezúton is köszönöm a lehetőséget az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóságának, és sok sikert kívánok a csapatoknak! Szeretnénk, ha a közeljövőben nem csak házigazdaként, hanem pályán érdekelt csapatként is szerepelhetnénk a következő kupadöntőn.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában