Sakk

3 órája

Egri Bolyky Bástya SE: a sakkolimpia új helyzet elé állította Lázárné Vajda Szidóniát

Budapest, Apc, Salgótarján és Szeged szolgált versenyhelyszínként az elmúlt hónapban az Egri Bolyky Bástya SE játékosainak, akik már a csapatbajnokságra készülnek.

Bódi Csaba

Lázárné Vajda Szidónia (balról) remekül helyt állt a budapesti sakkolimpián

Forrás: chess.com

Fotó: Dr.ML-Photo

Szeptemberben a Budapesten rendezett 45. Sakkolimpiára figyelt a világ, ahol az Egri Bolyky Bástya SE vendégjátékosa, Lázárné Vajda Szidónia remekül helyt állt. A megszerezhető kilencből hét ponttal, veretlenül, az első számú női csapat legmegbízhatóbb tagjának számított. Saját tábláján a hatodik legjobb eredmény érte el. 

– Szidónia az olimpia után a visszavonulását fontolgatta, de egy ilyen jó eredmény után, remélem, meggondolja magát – mondta az Egri Bolyky Bástya SE elnöke, a játékos édesapja, Vajda Albert.

4. Apci Szüreti-kupa, Apc

Vajda Albert a 6. helyen végzett, a 12 éves Kovács Kolos Regő a legjobb 18 év alatti játékos díjat nyerte el. 

Kovács Kolos Regő (középen) különdíjat nyert
Forrás:  Beküldött fotó

28. Tarján-kupán, Salgótarján

Nógrádban heten képviselték a Bolyky Bástyát. Négyen a főversenyen játszottak, ahol hét forduló után Vajda Albert a 3. helyen zárt 5 ponttal, Kovács Kolos Regő 4,5 ponttal az 5. helyen végzett, s megnyerte a 15 év alatti serdülők versenyét. Az erős felnőtt mezőnyben nagyszerűen küzdött ifistaként Prepelita Kevin és Prokaj Dominik. A gyerek csoportban a 11 éves fiúknál Ferencz Ádám második helyen végzett hét 4 ponttal, míg Nagy Levente 3,5 ponttal a 4., Kántor Keve 2,5 ponttal az 5. helyen fejezte be a viadalt.

A Salgótarjánban szerepelt egriek
Forrás:  Beküldött fotó

Kale-kupa, Szeged 

Kovács Kolos Regő négy fordulós FIDE versenyen vett részt, ahol 2,5 ponttal a 6. helyen végzett a 18 fős mezőnyben és 16 Élő-ponttal gyarapította értékszámát. A 14 év alatti korcsoportban második lett. A 16 indulót számláló FIDE rapid csoportban Vajda Albert hétből 4,5 ponttal a negyedik lett és négy rapid Élő-pontot szerzett. 

Jön a csapatbajnokság

Az Egri Bolyky Bástya SE az október 20-án induló Heves-Nógrád Vármegyei felnőtt és serdülő csapatbajnokságra készül, amelyre idén Gyöngyösön kerül sor. November 3-án startol a Nemzeti Csapatbajnokság, az NB II. Erkel-csoportban érdekelt Bolyky a Budapesten, a Testnevelési Egyetem gárdája ellen nyitja a 2024/25-ös bajnoki évet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában