Labdarúgás

7 órája

Füzesabonyban egy gól döntött, de nem a hazaiak javára

Az élmezőnyhöz tartozó Karcag ellen hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Füzesabony SC-Erőss út csapata az NB III. Északkeleti csoportjának 12. fordulójában.

Bódi Csaba

A füzesabonyiak védekezése egy kivételtől eltekintve jól működött

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Kiváló labdarúgóidőben, remek pályán, dobogón álló ellenfelet látott vendégül hetedik NB III.-as hazai mérkőzésén az FSC. A házigazdák – a vármegyei kupasikert is beleszámítva – négy mérkőzést számláló veretlenségi sorozattal a hátuk mögött kísérelték meg a papírforma borítását. 

Gyorsan kirajzolódott, hogy a karcagiak nem véletlenül pályáznak éremre. A vendégek irányították a játékot, Maruscsák Jan révén a 8. percben pedig veszélyeztettek is, amire az abonyiaktól Tarnóczi Roland válaszolt, igaz, nem góllal, csupán helyzettel. Az első találat a 19. percben született: Szűcs Kristóf passzát Székely Dávid váltotta gólra 9 méteres lövéssel, amely a bal alsó sarokban kötött ki, 0–1. A 29. percben aztán Slakta Balázs bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy ne nőljön tovább az alföldiek előnye. Talpalló Norbert 24 méteres, a jobb felső sarok felé tartó szabadrúgását tolta ki a hazaiak kapusa.

A szünetig tartó időszakban a legnagyobb hazai lehetőség Juhos Dávid révén alakult ki. A 44. percben Hajnal Gergely jobb oldali beadását a kapunak háttal állva, ollózó mozdulattal próbálta a hálóba juttani a középpályás, ám a labda Fedinisinec Eduard ölében kötött ki.

A második félidőben lényegi változás nem történt, jellemzően a karcagiak futballoztak mezőnyfölényben. A folyamatos játékot sok apró szabálytalanság tördelte, egy ideg igazán ígéretes lehetőség nélkül. A 64. percben Nagy Gergely szöglete után támadt riadalom a vendégek kapuja előtt, majd a 74. percben Szakács Levente bal oldali lövését tolta szögletre Slakta Balázs. 

Mivel a játékvezető mindkét csapat kárára sokat tévedett, a kedélyek sokszor csak nehezen csillapodtak. 

A végén hiába mozgósított nagy erőket az abonyi együttes, nem sikerült az egyenlítés, noha a 93. percben a 11-eshez is közel állt házigazda. A sípmester azonban nem látott szabálytalanságot, miközben korábban is rengeteget tévedett.  

A mérkőzés jegyzőkönyve

Az NB III. Északkeleti csoportjának 12. fordulójában:
FÜZESABONY SC-ERŐSS ÚT–KARCAG SE 0–1 (0–1)
Füzesabony, 150. V.: Sveda Marcell (Tóth Á., Bense M.)
FÜZESABONY: Slakta – Bocsi, Németh A. (Vajda, 59.), Orosz (Berki, 87.), Nagy Á. – Hajnal, Juhos (Oláh N., 77.), Tarnóczi, Nagy G., Kiss Á. (Nagy M., 59.) – Szanku (Kaló I., 46.). Vezetőedző: Jeney Gyula.
KARCAG: Fedinisinec – Tóth D., Sághy, Szabó K. S. (Bernáth, 86.) – Szűcs, Györgye (Vogyicska, 55.), Talpalló, Fábián – Maruscsák (Nagy Zs. A., 65.), Székely, Szakács. Vezetőedző: Varga Attila.
GÓL: Székely (19.). 
JÓK: Slakta, Orosz, Nagy Á., Hajnal, ill. Szűcs, Sághy, Talpalló, Székely.
KÖVETKEZIK: FC Hatvan–Füzesabony, október 27., vasárnap, 13.00.

Mester(i) mondatok 

JENEY GYULA: – Bajnokaspiráns csapattal játszottunk, a nyomás inkább rajtuk volt. A vezetést úgy szerezték meg a vendégek, hogy gyengén védekeztünk le egy szituációt. Ahogy a korábbi ellenfelekkel szemben, úgy ezúttal is felvettük a harcot. Most is nyerhettünk volna, de ehhez arra van szükség, hogy az adódó lehetőségek kihasználjuk. Amíg nincs meg a szükséges plusz, a kreatív, váratlan húzás, addig csak szimpatikus vesztesek leszük, ami az egyik legrosszabb a sportban.

VARGA ATTILA: – Jól kezdtünk, amit megbeszéltünk, az nagyon ült egy félidőn keresztül. A második játékrész inkább munkásra sikeredett, ott egy kicsit ment az adok-kapok játék. Nem lehet mindig sok góllal nyerni, de boldog vagyok, igaz,  nem a látottak miatt, hanem az eredmény okán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában