Labdarúgás

2 órája

Füzesabonyi jelmondat: kapjuk el a Karcagot!

Jó sorozatban lévő csapatok szériáját szakítaná meg idegenben játszva az Eger SE és az FC Hatvan, míg a Füzesabony dobogón álló vendégével szemben folytatná ívelő pályáját az NB III. Északkeleti csoportjának 12. fordulójában.

Bódi Csaba

A füzesabonyiakat nem egyszerű a földre vinni

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap, 11.00:

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC II. (8.)–EGER SE (6.)
Nyíregyháza, Örökösföld Sporttelep. V.: dr. Dédesi Mátyás Benedek (Elek, Balla).

Egyetlen olyan gárda van a mezőnyben, amely utóbbi három mérkőzését egyaránt megnyerte, ez pedig a nyíregyháziak tartalékcsapata. Török László együttese ennek köszönhetően gyorsan fellépett tabella közepére, és csupán négy pontra áll a 6. helyen tanyázó egri együttestől. 

Az ESE sem talált legyőzőre az elmúlt három meccsén, az említett etapban két döntetlen és egy siker fűződik a legénység nevéhez.

A vendégeknek van tartásuk, ezt már többször bizonyították, a vasárnapi matiné után elégedettségre viszont csak a három pont megszerzése adna okot.

A góllövőlista élcsoportja

9 gólos: Tóth Levente Milán (Eger SE)
8 gólos: Máris Dominik (Putnok), Nagy Dávid Balázs (Tiszaújváros), Pap Zsolt (Tiszafüred), Varga Donát (Sényő)
6 gólos: Constantinescu Dan-Marius (Karcag), Kaye Shedrach Daniel (DVSC II.), Kohut Máté (DVSC II.), Pataki Bence (Nyíregyháza Sp. II.).

Vasárnap, 13.00:

FÜZESABONY SC ERŐSS ÚT (14.)–KARCAGI SE (3.)
Füzesabony. V.: Sveda Marcell (Tóth Á., Bense).

Újoncként Cigándról ponttal távozni nagy fegyverténynek könyvelhető el, ahogy az is erényként és a fejlődési fázisként erősíti a füzesabonyiakat, hogy sorban harmadik bajnoki mérkőzésükön maradtak veretlenek. 

A névadó szponzoruk halálával jelentős traumát megélt hazai gárda játékosai az élmezőny tagjai ellen már tapasztalhatták, mire lehet szükség ahhoz, hogy pontot, pontokat tudjanak szerezni. 

Noha a Karcag öt győztes meccs után hullámvölgybe került, ez nem jelenti azt, hogy könnyen „elkapható”. Sebaj! Akkor legyen nehéz, de győztes a végkimenetel a FSC számára.

FC TISZAÚJVÁROS (5.)–FC HATVAN (11.)
Tiszajváros, Sportcentrum. V.: Dévényi Balázs (Kondákor, Mózsa).

Az éllovas DEAC otthonában szeptember 1-jén elszenvedett 3–1-es vereség óta nem fektették két vállra az újvárosiakat. Ennek pedig már hat hete, így nem véletlen a borsodi gárda ötödik helyezése. 

Mivel azonban most az az FC Hatvan látogat a Sportcentrumba, amelynek teljesítménye abszolút kiszámíthatalan, semmiképp nem mehet biztosra Vitelki Zoltán alakulata. 

Tekintve, hogy a vendégek idegenben eredményesebbek, mint az otthonukban, így joggal bízhatnak abban, hogy kiegészülve a korábbi hiányzókkal, meglephetik aktuális házigazdáikat.

A további program

VASÁRNAP
11.00: DEAC–Kisvárda II.
13.00: Cigánd–SBTC
13.00: Putnok–DVSC II.
13.00: Mátészalka–Tiszafüred
13.00: Sényő–DVTK II.

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában