Küzdősport

2 órája

Ketrecharc Gyöngyösön: show-elemek helyett a küzdelmek kapták a hangsúlyt

Magyarország eddigi legnagyobb versenyzői létszámú ketrecharcversenyét jelentette a Gyöngyösön rendezett Hungarian MMA Open.

Bódi Csaba

Kemény, de sportszerű küzdelmek zajlottak a ketrecben

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

– Sérülések és betegségek miatti nevezés-visszamondások miatt a végleges mezőny 70 indulót számlált – közölte a házigazda Mátra Kempo SE vezetője, Dencinger Dávid. 

– A Dr. Fejes András Sportcsarnokban Románia, Szlovákia, Ausztria, Szerbia, Törökország és Magyarország képviseletében harcoltak egymással a résztvevők. Tudomásom szerint hazánkban a 18 év alatti korosztályban, az IMMAF szabályrendszer szerint még nem is rendezett senki MMA-versenyt, vagyis ebben is úttörőnek számított az esemény.

A rendezvény színvonalával   kapcsolatban Dencinger Dávidhoz pozitív visszajelzések és építő jellegű kritikák is érkeztek, miközben a legtöbb résztvevőtől elismerést és biztatást kaptak, hogy legyen folytatása a rendezvénynek, amelynek támogatásáért a szervező külön hálás volt a szponzoroknak.

Négy induló Hevesből

Szűkebb hazánkat a Mátra Kempo SE színeiben a 19 éves Tóth-Kovács Gergő (–70,3 kg), a 15 esztendős Kiss Botond (–72 kg) és a 16 éves Jónás Dusán (–61,2 kg), míg egriként a 18 éves Magyari Márk (–65,8 kg) képviselte a versenyen.

A versenyt megelőző két napban nemzetközi MMA edzői képzésnek adott otthon Gyöngyös, ahol 31 Magyarországon tevékenykedő kevert harcművészeti edző vett részt. A témát a 18 év alatti korosztálynak szóló MMA-oktatás adta, a szakemberek ebből kaptak útravalót és mutathatták be tudásukat vizsga keretében. A kurzusért a Nemzetközi MMA Szövetség (IMMAF) fejlesztési igazgatója, a képzés vezetője felelt. Andrew Moshanov elismerőleg szólt a tapasztaltakról, ám ezen kívül is akadt egyéb kedvező hír.

– Nagy büszkeség mindannyiunknak, hogy korábbi nemzetközi eredményei okán Moshanov úr a verseny alatt fekete öves MMA fokozatra celebrálta Kárászi-Kovács Alexandrát – emelte ki Dencinger Dávid, majd kitért egyéb részletekre. – A rendezvényen egy felületi arcsérülésen (ütéstől felszakadt szemöldök) kívül semmilyen orvosi beavatkozásra nem került sor, pedig több mint 90 mérkőzést vívtak a harcosok. Ez nagyon örvendetes tény! 

Mintegy 300 néző látta a párharcokat, és többre nagyon nem is számítottam, mert a belépőjegy drága volt. 

A verseny hangulata belülről nagyon tetszett, néha felmentem a lelátóra és ott is szervezettnek, egységesnek, és tisztának tűnt az egész. Tudom, a Sztárboxhoz show kell, füst és fény. No, ez tényleg nem az volt. A nézők és a résztvevők teljesen kulturáltan viselkedtek, mindössze egy esetben kellett egy apukapárosra rászólni. Ugyanis itt nem szokás az, hogy kívülről kiabálunk be dolgokat.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában