Röplabda

2 órája

NB II.: az Eszterházy SC nyerte az idei első vármegyei rangadót

A gyöngyösi Vályi-Nagy Károly Tornacsarnokban rendezték a 2024/25-ös férfi NB II. alapszakaszának első tornáját. A házigazda Gyöngyösi RSE két vereséggel, az Eszterházy SC két győzelemmel zárt.

Sike Károly

A gyöngyösiek nem tudták feltartóztatni az egri Kővári Viktorékat (jobbról)

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB II. Keleti csoportjának első tornáján:

GYÖNGYÖSI RSE–ESZTERHÁZY SC 1–3 (–8, –16, 24, –15)
GYRSE: Kalafut L., Vincze D., Győrfi Cs., Bagi R., Rácz B., Hordós B.
ESC: Földes Á., Gálik Zs., Kővári V., Geml T., Tari B., Hornyik B. Liberó: Tóth B. Csere: Butyka L., Csoma N., Fekete Zs.
DANIEL ORAVEC, a gyöngyösiek edzője: – Sérülések és betegségek miatt tartalékos csapattal léptünk pályára. Akik mezt húztak kihozták magukból a maximumot, erőn felül teljesítettek, és megnehezítették az egri csapat dolgát.
VINCZE TAMÁS, az egriek edzője: – Szeretünk a gyöngyösiek ellen játszani, mert a megyei rangadó rendre küzdelmes mérkőzéseket hoz. Ezúttal sem alakult másképp, bár ellenfelünk nem tudott a legerősebb keretével pályára lépni. Jó játékkal kezdtünk az első két szettben, így a játszmavesztést kicsit sajnálhatjuk. Csapatunk épülése szempontjából nem jelentős kudarcként tekintek erre, hiszen akadt, aki első felnőtt meccsén szerepelt és helyenként biztató teljesítményt nyújtott.

ESZTERHÁZY SC–SZOMBATHELYI ESE 3–1 (21, –20, 16, 34)
ESC: Földes Á., Gálik Zs., Kővári V., Geml T., Tari B., Hornyik B. Liberó: Tóth B.
VINCZE TAMÁS: – A megerősödött kerettel érkezett szombathelyiek ellen a bajnokság kezdetén talán kevésbé várt magas színvonalú mérkőzést játszottunk. A többnyire kőkemény, férfias küzdelemben majdnem megbosszulta magát a lankadó figyelmünk, de csapatunk erejét mutatja, hogy mindig volt olyan játékos, aki a nehézségeken átlendítette a társakat. A negyedik játszma végjátéka mindkét csapat részéről extázisban zajlott nem mindennapi sportélménnyel. Gratulálok mindkét csapatnak a határozott és bátor játékhoz!

SZOMBATHELYI ESE–GYÖNGYÖSI RSE 3–0 (22, 23, 20)
GYRSE: Kalafut L., Vincze D., Gyánti N., Bagi R., Rácz B., Hordós B. Liberó: Győrfi Cs.
DANIEL ORAVEC: – Az első mérkőzés sokat kivett a fiúkból, ennek ellenére ezúttal is mindent beleadtak és fej-fej mellett mentek végig a szombathelyi csapattal.

A következő tornát november első hétvégéján rendezik. Az egriek Kunhegyesen, a gyöngyösiek Újfehértón lépnek pályára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában