A Kékestetőnél is magasabbra ért

3 órája

Szenzáció: világbajnok lett a gyöngyösi kerékpározó

Záray László nyerte a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség Masters Pálya Világbajnokságán a 3000 méteres egyéni üldözőversenyt. A friss világbajnok a gyöngyösi Mátra Biker Sport Clubban kezdte a bringázást.

Szabó István

Záray László (középen) a dobogó legfelső fokán, világbajnokként

Forrás: Záray László/Facebook

A gyöngyösi származású Záray László nyerte a héten a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (Union Cycliste Internationale - UCI) Masters Pálya Világbajnokságán a 3000 méteres egyéni üldözőversenyt a franciaországi Roubaix-ban, hívta fel portálunk figyelmét dr. Záray László, a gyöngyösi Mátra Biker Sport Club elnöke. A friss világbajnok ebben a klubban kezdte a kerékpáros pályafutását. A közösségi oldalak megteltek a Záray Lászlónak gratuláló üzenetekkel.

– Szívből gratulálunk, Lackó! Fantasztikus teljesítmény! Büszkék vagyunk rád, világbajnok! – olvasható a Mátra Biker Sport Club Facebook-oldalán.

Eisenkrammer Károly egykori kiváló kerékpárversenyző, a Tour de Hongrie főszervezője is méltatta a teljesítményt.

– A 35-39 éves (vagyis a legfiatalabb) Masters korcsoportban a 3000 méteres egyéni üldöző döntőjében elképesztő időt repeszetett, és nagyon szoros meccsben, 0,5 másodperccel megelőzte svájci ellenfelét. Gratulálok Laci! Neked is és mindenkinek, aki neked ebben segített! Munka, felelős vezetői beosztás, család mellett... Óriási példakép vagy! – emelte ki Eisenkrammer Károly a közösségi oldalán.

Takács Tamás, aki kerékpáros események szervezője, szakértője, szakportálok főszerkesztője, szintén nem fukarkodott az elismerő szavakkal a Facebook-oldalán

– Kezdjük azzal, hogy huszonévesen kezdve a bringázást nyilván nem lehet megjelenni a profi világban, ezért valószínűleg sokaknak nem ismerős Záray László neve. Viszont az a munka, amit belerakott a kerékpározásba az elmúlt 10 évben, nálam benne van a top 5-ben, de lehet, a 3-ban a teljes magyar kerékpársport elmúlt 10 évét tekintve. És ilyet ritkán szoktam mondani. Gratulálok! – fogalmazott Takács Tamás.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában