Kék hírek, bulvár

2012.03.09. 04:15

A kutyái gyilkoltak, emberöléssel vádolják

Három nagytestű kutya halálra mart egy idős embert tavaly február végén Rózsaszentmártonban. Az ebek gazdáját gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettével vádolja a főügyészség.

sz. z.

A Heves Megyei Főügyészség vádindítványa arról szól, hogy a 34 éves rózsaszentmártoni S. Krisztián három csaknem 50 kiló súlyú kutyát tartott az ingatlanán, egy németjuhászt, egy argentin dogot és egy staffordshire-t. A helybéliek többször panaszkodtak, hogy a kutyák - Panda, Tyson és Picur - kiszöktek az utcára, hiszen szabadon mozoghattak a ház udvarán. Az is előfordult, hogy egyikük közterületen emberre támadt.

A vád szerint a végzetes napon, 2011. február 28-án az egyik kutya a postást támadta meg, aki erről értesítette is a polgármesteri hivatalt. Később - ekkor már a család nőtagjai otthon voltak, és a kaput is bezárták - a kutyák valamiképpen mégis bejutottak a 88 esztendős szomszéd udvarára. A gyenge fizikumú idős férfira rárontottak, és pár perc alatt szétmarcangolták. Az áldozat a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A megvadult kutyák a kiérkező rendőrökre is rátámadtak, az egyik kutyát az egyenruhások lelőtték, a másikat megsebesítették. Az életben maradt két ebet azután az állatorvos elaltatta.

A vádhatóság megállapította, hogy S. Krisztián megszegte az állattartás szabályait, hiszen a megengedettnél több, agresszív kutyát nevelt ingatlanán, nem az előírt körülmények között, s az elvárható biztonsági intézkedéseket sem tette meg. Mulasztásai állandósították a veszélyhelyzetet, mindez együtt vezetett az áldozat elleni halálos támadáshoz. Az ügyben az Egri Törvényszék hozza majd meg az elsőfokú ítéletet.

Bővebben a Heves Megyei Hírlap pénteki (03.09.) számában.

sz. z. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!