Közélet

2013.01.17. 15:42

Hatvankilenc gyermek kapott már védőoltást

Megbetegedések halmozódásáról nem érkezett jelentés, még nincs influenza aktivitás.

HEOL

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint január 7-13. között megyénkben 180 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Megbetegedéseket ezen a héten a Hatvani, Gyöngyösi, az Egri, Bélapátfalvai, valamint a Pétervásárai Kistérségi Népegészségügyi Intézet illetékességi területéről jelentettek.

A háziorvosok két betegtől küldtek be vizsgálati anyagot az Országos Epidemiológia Központ Légúti Vírus Osztályára virológiai vizsgálatra, ahol az egyik mintából Influenza A vírust mutattak ki.

Megbetegedések halmozódásáról nem érkezett jelentés, még nincs influenza aktivitás. E szezonban megyénk 42 ezer adag térítésmentes Fluval AB, s 150 adag, három éven aluliaknak készült Vaxigrip Junior influenza oltóanyagot kapott az úgynevezett rizikócsoportok részére.

Az oltóorvosok január 10-ig adták le első jelentésüket a térítésmentes influenza elleni védőoltásról. Eszerint a Fluval AB oltóanyag 64,5 százalékát, a Vaxigrip Junior térítésmentes oltóanyag 46 százalékát használták fel. Eddig 69 gyermek kapta meg az első védőoltást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!