Közélet

2013.01.11. 15:52

Hisznek a mesék gyógyító erejében

Az egri kórház gyermekosztályának adományoztak könyveket a Meseút egyesület tagjai.

G. R.

Hisznek a mese gyógyító erejében azok a noszvaji asszonyok, édesanyák, akik pár éve létrehozták civil kezdeményezésként a most egyesületté váló Meseutat. A csoport tagjai hallottak Pollák Ildikó szakpszichológus országos ötletről, amely azt célozza, hogy valamennyi hazai kórház gyermekosztályán legyen mesepolc. Csatlakoztak az akcióhoz és falujukban mesekönyveket gyűjtöttek, hogy megajándékozhassák azokat a gyerekeket, akik az egri Markhot Ferenc Kórház gyermekosztályán gyógyulnak.

Az ajándék köteteket a napokban Tátrai Vanda és Udvarácz Mira vitte el az egri gyógyintézmény kis betegeinek. A mesepolc életre hívóinak dr. Szabó Enikő gyermekgyógyász köszönte meg a segítséget. Az átadáskor elmondta, nem csak a fekvőbetegek felépülését segítik majd könyvek, hanem a szakrendelőbe is visznek le belőle. Hálásak a könyvadományért, mert a kórházban maguk is tapasztalják, mennyit segíthet egy-egy mese a kis betegek gyógyulásában, abban, hogy könnyebben viseljék a kezeléseket, vidámabban vészeljék át a kényszerűen kórteremben töltött napokat. A Meseút tagjai ígéretet tettek arra, hogy folyamatosan bővítik a mesepolcot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!