Közélet

2015.06.07. 16:30

Két évtizede dobog az Egri Szív

Az egyesület folyamatos orvosi ellenőrzés mellett tartó gyógytornákat szervez tagjainak, a rehabilitációt igénylő betegeknek.

S. B. S.

Megalakulásuk húszéves évfordulóját ünnepelni gyűltek össze június 1-jén az Egri Szív Egyesület tagjai. A Hekeli Sándor egyesületi titkár köszöntőjével kezdődő, az elnök, dr. Abonyi János kardiológus főorvos előadásával folytatódó programot az Andante Kamarakórus műsora tette még ünnepélyesebbé.

– Nagyon fontos évünk az idei, hiszen sikerült újra megerősíteni az egyesület közhasznú minősítését – felelte lapunk kérdésére a titkár. Elmondta: az életminőség megőrzését a zászlajára tűző Egri Szív folyamatos orvosi ellenőrzés mellett tartó gyógytornákat szervez tagjainak, a rehabilitációt igénylő betegeknek. Ápolja a kapcsolatokat más városokban, így Miskolcon működő testvérszervezeteivel. Tevékenységükben nagy szerepet tölt be a közösségi élet, amelyet kulturális programokkal, kirándulásokkal színesítenek. Jártak már Mátraházától Sopronon át Balatonfüredig számos helyen.

– Most például a Hortobágyra készülünk – közölte. – Rehabilitációs céllal sportversenyeken is részt veszünk. Abból kell kiindulnunk: olyan elfoglaltságot kell biztosítani tagjainknak, hogy a mindennapokban is eltudják felejteni, hogy betegek vagyunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!