Piramisjáték

2024.05.29. 10:00

Magyar Péter bizalmasának bűntársai külföldre menekíthették az elcsalt milliárdokat

Külföldi szála is lehet annak a többmilliárdos csalássorozatnak, amibe Magyar Péter jobbkeze, élettársának édesanyja, S. Mária is belekeveredett évekkel ezelőtt.

MW

S. Máriát csalásért ítélték fegyházbüntetésre

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Origo

Külföldre menekíthette milliárdjait az a bűnbanda, amely egy országot átívelő piramisjátékkal vert át csaknem 1200 károsultat – legalábbis erre is van utalás a bírósági szakig is eljutott bűnügy irataiban. Ebben az ügyben került a vádlottak padjára Magyar Péter bizalmasa is, élettársának édesanyja, S. Mária, aki a csalássorozat miatt négy év börtönt kapott – írja a Magyar Nemzet.

Több tanú ugyanis arról számolt be, hogy nekik a vádlottak azt állították, az általuk összegyűjtött pénzt külföldre viszik, és tőzsdén fektetik be. A pénzeket a megtévesztett emberek át is adták, amiből a csalás haszonélvezői luxuskörülményeket biztosítottak maguknak.

Mindezt a történetet persze a rászedett emberek megtévesztésére is kitalálhatták, ugyanakkor más adatok is arra utalnak, hogy jelentős összeg került külföldre a bűncselekményből származó pénzből. A milliárdokat azóta sem találja a hatóság.

A cikk folytatása IDE KATTINTVA olvasható!

Az ügy előzményeiről az alábbi cikkekben írtunk:


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában