Labdarúgás

2024.07.02. 11:53

Petőfibányán őssejt beültetésre váró családanya javára futballoznak

A Tégy Jót Alapítvány idén a háromgyermekes petőfibányai édesanya, a ritka daganatos betegségben szenvedő Barna Karolina Rolinka gyógyíttatásának támogatására szervez jótékonysági labdarúgó-tornát.

Bódi Csaba

A Tégy Jót Alapítvány ismét kezet és támaszt nyújt

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Petőfibányai SK Sporttelepén július 27-én, szombaton 9 órakor két kategóriában léphetnek pályára a csapatok. Az 5. Jótékonysági Torna Rolinkáért elnevezésű rendezvényre felnőtt korosztályú, illetve 35 év feletti játékosokból álló öregfiúk gárdák jelentkezését várják. 

A nemes célt Barna Karolina Rolinka, a Petőfibányai Mini Manó Óvoda és Bölcsőde pedagógiai asszisztensének támogatása jelenti. A három gyermeket nevelő 49 éves családanya idén januárban hirtelen megbetegedett.

– Néhány hét vizsgálat után kiderült, hogy egy ritka rákfajta támadta meg a szervezetem, a Perifériás T-sejtes lymphoma – mondta Barna Karolina Rolinka. 

– A betegségem nemcsak az egész belső nyirokrendszeremet, hanem az egész külső bőrfelületemet is érinti. Azonban leginkább a kezemet, kézfejemet, ujjaimat támadta meg, amely a folyamatos gyulladás, dagadás és az idegbántalmak miatt annyira érzékeny, hogy szinte használhatatlan, semmit nem tudok fogni, érinteni, legfeljebb csak kesztyűben.

Őszinte rácsodálkozás

– Nagyon hálás vagyok a Tégy Jót Alapítványnak, hogy gondoltak rám, és hogy jótékonysági focitorna keretében anyagi segítséget nyújtanak számomra – közölte Barna Karolina Rolinka. – Őszintén rácsodálkoztam, hogy úgy tartják, ilyen fontos része vagyok a petőfibányai közösségnek. Rendkívül meghatódtam, hogy engem választottak erre a nemes célt szolgáló jótékonysági rendezvényre. Minden erőmmel igyekszem mihamarabb meggyógyulni, és újra hasznos tagja lenni a településnek. Szeretnék minél előbb újra gyerekekkel és művészeti tehetséggondozásukkal foglalkozni.

Barna Karolina Rolinka jól tudja, hogy egy ilyen komoly betegség megtanítja az embert a hitre, a küzdelemre és a türelemre.

– Családanyaként hinnem kell a gyógyulásban, fel sem merül bennem, hogy ne sikerülne – folytatta. – A családomat és a gyermekeimet nem hagyhatom cserben, hiszen szükségük van rám. És hiszek az álmomban is, hogy a jövőben meg tudom valósítani, amit elterveztem, amire hivatott vagyok, és újra alkothatok.

A rendezvény plakátja 

Az orvosok szerint nagyon hosszú és lassú gyógyulás előtt áll Rolinka. Jelenleg nagyon erős kemoterápiát kap, ami szintén eléggé megviseli a szervezetét, legyengíti az immunrendszerét. 

– Mindezen kezelés azonban nem lesz elég, mert a teljes gyógyuláshoz csontvelő transzplantációra, vagyis őssejtbeültetésre lesz szükségem. 

Tehát, messze van még, hogy visszanyerjem egészségemet. Sajnos a súlyos betegség miatt abba kellett hagynom a munkámat, jelenleg nem tudok a gyermekekért és a közösségért dolgozni. Fél évvel ezelőtt tartós táppénzre kerültem, majd ezután rokkantnyugdíj következik. Ez anyagilag visszavetette a családunk életszínvonalát, hiszen csak a férjem maradt teljes keresőképes, így ebből az összegből próbáljuk finanszírozni mind a családot, gyerekeket érintő kiadásokat, mind pedig a kezelés, a gyógyszerek és a kórházba járás költségeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában