Elnökségi tag lett

2024.07.04. 11:43

Országos szervezet elnökségi tagja lett a gyöngyösi városrendészet igazgatója

Ferenczy Dánielt a Magyar Rendészettudományi Társaság Településbiztonsági Tagozata elnökségi tagjává választották. Az igazgató szerint ez a gyöngyösi városrendészet eredményes tevékenységének elismerését is jelenti.

Szabó István

Ferenczy Dánielt hétfőn választották az MRTT elnökségi tagjává

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Új elnökségi tagot választott a Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) Településbiztonsági Tagozata dr. Pető György lemondását követően, adta hírül a társaság a közösségi oldalán. Közlésük szerint a jövőben elnökségi tagként vesz részt a szervezet munkájában Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészet igazgatója, akit 2023-ban választottak a tagozat tagjává. Ferenczy Dániel akkor arról beszélt portálunknak, hogy az MRTT-nek több tagozata van, például határvédelmi-, vámügyi-, bűnügyi tagozat, és így tovább. 

– A településbiztonsági tagozat tagjának lenni olyan komplex feladatokból álló társadalmi megbízatást jelent, ami országos kitekintésben segíti ezt a szakmát a fejlődésben. Abban a szűk körben dolgozom e minőségben, ahol a magunk szakterületén a jogalkotási folyamatokban segítséget nyújtunk, illetve segítjük az önkormányzatokat a településeik biztonságát érintő kérdésekben. E tagozat munkájában részt venni nyilván a gyöngyösi városrendészet eredményes tevékenységének elismerését is jelenti – részletezte akkor Ferenczy Dániel.

Megkeresésünkre a gyöngyösi rendészeti igazgató elmondta, hogy hétfőn történt a megválasztása. 

– A Településbiztonsági Tagozat elsősorban a településbiztonság szakterületén meghatározó jártassággal, elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakembereket kívánja összegyűjteni, számukra közös fórumot létrehozni. A tagozat fő célkitűzései között szerepel, hogy a ma még hiátusként kezelhető űrt betöltve, olyan szakmai támogatást nyújtson a helyi önkormányzatoknak, amelynek eredményeként a települések hatékonyabban láthatják el a jövőben a település közbiztonságával kapcsolatos, részben kötelező feladataikat. Ebben a munkában igyekszem a legjobb tudásom szerint részt venni a továbbiakban elnökségi tagként is – foglalta össze Ferenczy Dániel.

Az MRTT Településbiztonsági Tagozata közlése szerint az elnökség tagjai: dr. Bacsárdi József elnök, Bábolna város jegyzője, továbbá dr. Christian László r. dandártábornok, szakmai vezető, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettese, egyetemi tanár, valamint Hermann Gábor önkormányzati rendészeti vezető, okl. településbiztonsági menedzser, illetve dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, c. egyetemi tanár, Csongrád-Csanád vármegye rendőrfőkapitánya, továbbá dr. Veres Zoltán, Komárom-Esztergom vármegyei jegyző és Ferenczy Dániel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában