Együtt zenéltek

2024.07.06. 20:46

Világhírű dallamok csendültek fel a Szihalmi Fúvósfesztiválon

Negyedik alkalommal tartották meg a Szihalmi Fúvósfesztivált szombaton. A helyi kemencés udvarban több mint féltucat zenekar játszott.

Szabadi Martina Laura

– Negyedszer sikerült megrendezni ezt a csodás fesztivált – mondta Bóta József szihalmi polgármester szombaton a Szihalmi Fúvósfesztiválon. Kiemelte, a falu fejlődéséért sokat tesznek a civil szervezetek, alapítványok és közösségek, munkájuk segít abban, hogy élhető legyen a település és boldogok legyenek a helyiek.

Idén is népszerű volt a Szihalmi Fúvósfesztivál
Idén is népszerű volt a Szihalmi Fúvósfesztivál
Forrás:  Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

– Az egyik legfontosabb közöttük a Szihalmi Fúvós Zenekar és egyesületük. Koós Jánosné Ilka megalapítása óta elnöke az egyesületnek, és rengeteget tett a közösségért. Kovács Henrik karnagy szinten nélkülözhetetlen a zenekar életében – mondta a polgármester, majd megköszönte a munkájukat és üdvözölte a vendég zenekarokat

Koós Jánosné elmondta, 217 ember lép fel összesen a fesztiválon a zenészek és a mazsorettekkel együtt: a Gyöngyösi Bányász Kultúráért Alapítvány Fúvószenekara, az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola Fúvószenekara, a Hórvölgye Brass & Drummers, majd zenélt a Tiszaújvárosi Derkovits Fúvószenekar és a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar is, de meghívták többek között a Hevesi Fúvós Együttest és a Forbi Brasst is. Fellépett a Hevesi Mazsorett Együttes és az Egri Majorette Egyesület. Felcsendültek ismert dallamok a Grease című filmmusicalből és Whitney Houstont sem kellet nélkülözni, de játszották a Trónok Harca betétdalát is a zenekarok.

– Mikor az első találkozót megtartottuk, azt szerettük volna, hogy a zenekarok megismerjék egymást, inspirálódjanak. Igyekszünk nem mindig ugyanazokat a vendégeket hívni. A második találkozón volt 20 éves a szihalmi zenekar, most már azt mondhatom, hagyomány ez a fesztivál. Örömmel látom, hogy a helyieket is sikerült kimozdítani otthonról, a zenekedvelőknek igyekszünk színvonalas műsorszámokat kínálni – mondta. Szavai szerint a szihalmi fúvósok nagyon összetartó közösség, ez a karnagyuk érdeme is. Az előkészületekben is közösen vettek részt. Kitért arra is, hogy a fiatalok talán a komolyzene után is jobban érdeklődnek egy-egy ilyen esemény révén. A zenekarok utolsó, közös fellépése után a fesztivál utcabállal zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában