Fenyegetettség

2 órája

Fegyverest tartóztattak le Donald Trump kaliforniai választási gyűlésének közelében (frissült)

Töltött fegyver birtoklása miatt tartóztattak le egy férfit Donald Trump republikánus elnökjelölt kaliforniai választási gyűlésének közelében szombaton – jelentették be a kaliforniai hatóságok vasárnap. A férfi tagadja, hogy merényletre készült volna.

MW

Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus párti elnökjelölt a Kalifornia állambeli Coachellában tartott kampánygyűlésén 2024. október 12-én. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Allison Dinner

A helyi rendőrhatóság közlése szerint 

az esemény biztosítására kirendelt járőrök egy fekete városi terepjáró sofőrjénél találtak töltött lőfegyvereket, valamint egy nagy kapacitású tárat, amikor ellenőrzésre megállították Coachella Valley településen.

A 49 éves, Las Vegas-i illetőségű Vem Millert előállították, majd illegális fegyver-, és lőszerbirtoklásért letartóztatták, egy helyi börtönben őrzik.

Riverside megye rendőrhatóságának közleménye szerint az incidens nem volt befolyással Donald Trump és a választási gyűlés közönségének biztonságára.

Miller tagadja, hogy merényletre készült

A Magyar Nemzet arról számol be a FoxNews-ra hivatkozva, hogy a letartóztatott férfi azt mondta, hogy mindig magánál tartja fegyvereit a teherautója platóján, habár soha nem használt fegyvert. Szombaton este Trump Coachella-i kampánygyűlésére érkezéskor a biztonsági ellenőrző ponton bejelentette a fegyvereit.

A fegyvertartási vádakkal történt letartóztatása találgatásokat indított el, tekintettel arra, hogy Trump ellen július óta már két merényletkísérlet történt. Millert 5000 dolláros óvadék ellenében szabadon engedték, és egyelőre nem emeltek ellene szövetségi vádat.

Miller fiatalkorában demokrata volt, és úgy gondolta, hogy Barack Obama „megment minket a szükségtelen háborúktól és a cenzúrától”. Most már republikánusnak vallja magát, és a üzleti partnerével inkább libertáriusnak tartja magát. Kijelentette, hogy 2018 óta „teljes mértékben” támogatja Trumpot, akit „bátornak” tart, és csodálja, hogy szembeszáll a médiával.

Miller tagadja, hogy a kocsijában talált személyi igazolványok és útlevelek hamisak lennének, és elmagyarázta, hogy örmény származású, és vannak dokumentumai, amelyek a teljes örmény nevét tartalmazzák, mások pedig nem, mert bizonyos helyeken a teljes neve használata életveszélyes lehet. Tagadta azt is, hogy a „szuverén állampolgárok” mozgalmához tartozna, és azt a vádat is, hogy szélsőjobboldali lenne – áll a cikkben, amit IDE kattintva olvashat el. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Trumpot először a pennsylvaniai Butler közelében akarták meggyilkolni, második alkalommal pedig szeptember 15-én, a floridai golfklubjánál terveztett ellene merényletet egy bizonyos Ryan Wesley Routh.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában