Zajlik az élet

4 órája

Hasba rúgta párttársát a baloldali politikus a DK zuglói taggyűlésén

Miközben Gyurcsány Ferenc hazafias erkölcsről és a politika magasztos céljairól beszél, pártjában súlyos feszültségek és belső konfliktusok bontakoznak ki.

MW

Gyurcsány Ferenc, a DK vezetője

Forrás: Origo

Fotó: Ladóczki Balázs

A Demokratikus Koalíció múlt heti zuglói taggyűlésén, ahol új alpolgármesterek megválasztásáról kellett volna dönteni, Horváth Zsolt, a párt korábbi alpolgármestere hasba rúgta párttársát, Tóth Attila önkormányzati képviselőt egy szóváltást követően. 

Az eset annyira elmérgesedett, hogy Horváth ezt követően bejelentette távozását a DK-ból, ahol választókerületi elnöki pozíciót is betöltött

– tudta meg a Magyar Nemzet.

Gyurcsány azonban mintha nem venne tudomást pártja belső feszültségeiről, ugyanis egy nemrég készült interjúban arra a kérdésre, hogy a legutóbbi mérések azt mutatják, hogy nagyjából 400 ezer szavazója van a DK-nak, így reagált: „Tudomásul veszem, és azon dolgozom, hogy minden nap minél több legyen. Azt hiszem, hogy ha olyan lenne az ország, mint amit mi képviselünk, akkor az országban jobb lenne az élet. Úgy fogom fel a szerepemet politikusként, hogy ajánlatot kell tenni az ország jövőjére, hogy milyenné váljunk. Szerintem jól járna az ország.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában