Sport

2017.06.20. 06:50

Csontos Béla lett idén a gólkirály

A bélapátfalviak gólgyárosa hat mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Hegoczki F. Zsolt

Az utolsó fordulóban dőlt el, hogy  a 2016/17-es megyei bajnokság minden korosztályát figyelembe véve Csontos Béla szerezte a legtöbb gólt. A 19 éves csatár 88 találattal erősítette a vámosgyörki ifiket,  amely gárda elhódította a megyei II. osztály Nyugati csoportjának U19-es bajnoki címét.

Csontos a tavaszi szezonnak 48 találattal futott neki, és a záró játéknap előtt 81 esetben zörgette meg a hálót. Kihívójának a 18 éves Boros Olivér számított, a bélapátfalviak gólgyárosa az ősszel 45 alkalommal talált a kapuba, és az utolsó felvonás előtt 79 gólnál járt. Növelte a feszültséget, hogy a szombati játéknapon Boros előnyt szerzett, ugyanis hatszor volt eredményes a Szihalom elleni 25–2-es győzelem során. Az új aspiráns így már 85-nél járt, ám Csontos vasárnap ezt is felülmúlta, ugyanis hetet vágott Rózsaszentmártonban, felvállalva ezzel a györki gólok egyharmadát (21–0), és 88-ra növelve találatai számát.

– Magam és a csapatom miatt rúgtam ennyi gólt, a vetélytársamat nem ismertem – fogalmazott „Béla király”. – Örülök, hogy végül én lehettem a megyei legfelső szint. Nem volt akkora motivációm, mint az első félévben, ezért is értem el tavasszal kevesebb gólt. A vége felé nehezebb meccsek is jöttek. A Lőrincitől kikapva sem lett könnyebb a helyzetünk. Azért az nagyon jó érzés volt, hogy a végül ezüstérmes Energia SC ellen betaláltam, s szoros küzdelemben a bajnokságban is jobbnak bizonyultunk a gyöngyösiektől. Az aranyhoz elengedhetetlen volt, hogy tudtuk, ki, hová helyezkedik a pályán. Jó volt az egész csapat. Leginkább egy harmincöt méterről tűzött bombagólomra vagyok büszke. A legtöbb gólpassz Micskó Norberttől érkezett, de a többiek is segítettek.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Csontos Béla Fotó: Hego Kreatív Stúdió
[/caption]

– Gratulálok Bélának – mondta Boros Olivér. – Nem tudtam arról, hogy vetekedek egy ilyen csúcsért, egyébként is hat meccsel kevesebbet játszottam. Az utolsó találkozón pedig az a cél vezérelt, hogy mindenki rúgjon a Bélapátból.

– A jövő bizonytalan, de ha komoly érdeklődő mutatkozik irántam, akkor az egyetemi óráimat úgy teszem fel az ősszel órarendembe, hogy az edzéseknek és a mérkőzéseknek is meg tudjak felelni – rohant Csontos Béla a gödöllői Szent István Egyetemre, ahol a fizika vizsgájára kívánt felkészülni.

A györki ifik két másik leget is írtak

Káposzta István edző györki legényei egy másik rekordot is felállítottak: 224 gólt lőttek, amely ugyancsak a legtöbb volt a megyében minden bajnokságot és korosztályt vizsgálva. A sors furcsa fintora, hogy éppen Boros Olivérék Bélapátfalváját előzték meg, amely gárda 210-szer volt eredményes. A bélapátiak az ezüstérmet érdemelték ki Keleten. A vámosgyörki U19-nek adódott egy harmadik legje is az évben, ugyanis a legjobb gólkülönbség (196) is a nevükhöz fűződik. A györki győztesek Kovács Gergő két évvel ezelőtti országos gólrekorder háza közelében ünnepelték a bajnoki címet Horton. A szintén Káposzta-palánta fiatal akkor 122 góllal vívta ki a figyelmét NB I-es csapatoknak is.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A vámosgyörki U19-es bajnokcsapat Beküldött fotó
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!