Ittas vezetés, gyorshajtás

2024.04.18. 06:55

Emelkedik a közlekedési balesetek száma Hevesben

A Heves vármegyei rendőrség kollégái a múlt héten 4 ittas járművezető és 126 biztonsági övet nem használó közlekedővel szemben jártak el. Emellett egyre több közlekedési balesethez is riasztást kapnak a jó időben.

Hornyák Réka

Az elmúlt héten Heves vármegyében több közlekedési balesetnél kellett intézkedniük a Heves vármegyei rendőröknek, osztották meg a Facebook oldalukon. Az esetek jelentős többsége az autó és motorvezetők hibája miatt történt. A baleseti okok között a sebesség hibás megválasztása és a szabálytalan előzés szerepelt. 

Emelkedik a közlekedési balesetek száma Hevesben
Emelkedik a közlekedési balesetek száma Hevesben
Forrás: Heves vármegyei rendőrség/Facebook

Mint írták a Heves vármegyei rendőrség, a kollégáik 4 ittas járművezetőt szűrtek ki az ellenőrzések során, valamint 126 esetben intézkedtek a biztonsági öv hiánya miatt. 

Heves vármegye közlekedésbiztonsági helyzetének javítása és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a következőkre hívják fel a figyelmet: 

  • A járművek sebességét minden esetben az adott út-, időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelően kell megválasztani!
  • Az ittas járművezetés továbbra is tilos és életveszélyes!
  • Felhívják a motorosok figyelmét arra, hogy a közút nem „versenypálya”. Fontos, hogy mindenki legyen tisztában járműve menetdinamikai sajátosságaival és a saját vezetési képességeivel!
  • Gépjárművet vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! 

Közúton tilos versenyezni, ilyen szándékkal egy erre a célra kialakított, zárt, forgalomtól mentes pályát kell keresni. Sok balesetet, tragédiát a kellő körültekintés nélküli előzés okoz. Erre a motorosoknak különösen előzéskor kell odafigyelniük, hogy időben észrevegyék, hogy az előttük haladó, előzni kívánt autók valamelyike balra szándékozik bekanyarodni. Az autósoknak pedig szintén, minden előzés és kanyarodás előtt ellenőrizniük kell a tükröket és a holttereket. A biztonsági öv használatára pedig azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában