Labdarúgás

2024.05.04. 17:21

Eger SE U11: kupagyőzelem Olaszországban, hibátlan mérleggel

Cattolica adott otthont a 16. Riviera Trophy SC nemzetközi utánpótlás-tornának, amelynek U11-es kategóriájában az Eger SE csapata parádés mérleggel bizonyult a legjobbnak.

Bódi Csaba

Ment, látott és tornát nyert Olaszországban az Eger SE U11-es csapata

Forrás: Beküldött fotó

Az edzőként Nagy Zoltán és Bóta Balázs által felkészített egriek a csoportjukból három győzelemmel, kapott gól nélkül jutottak tovább és meg sem álltak az első helyig.

– Minden játékos izgatottan várta a nagy utazást és a tornával járó fokozott hangulatot – számolt be az olaszországi rendezvényről Nagy Zoltán. 

– A szülők rengeteget segítettek, mind az előkészületekben, mind pedig a torna alatt felmerülő problémák megoldásában. Az érkezést követő napon lehetőségünk nyílt kilátogatni a szállásunktól 400 méterre lévő, fantasztikus látványt nyújtó tengerpartra, ahol belefért a programba egy kis fürdőzés és kagylógyűjtés is.

Az egriek gólt sem kaptak a csoportmeccseken
Forrás:  Beküldött fotó

A piros-kékek számára akadt néhány szokatlan szabály, de a srácok nagyon rugalmasan kezelték ezeket és gyorsan alkalmazkodtak a helyi szokásokhoz.

– A döntőbe jutásért rendezett izgalmas összecsapáson a gólcsendet a második félidő közepén Kovács Barna Áron törte meg – folytatta Nagy Zoltán. 

– A középkezdést követően azonban hat másodperc múlva egyenlített az ellenfél. Itt mutatkozott meg igazán, a csapat tartása, mert a srácok nem estek össze. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, amelyek közül 42 másodperccel a lefújás előtt Menyhárt Ádám nagyszerű labdáját Kovács Barna Áron higgadt befejezést követően váltotta gólra. A 2–1-es sikerrel a fináléba jutott csapatunk, ahol a csoportból ismert vetélytárs várt ránk. A magabiztos kezdés az első félidőben 3–1-re vezetést ért, majd a fordulást követően előbb Menyhárt Ádám volt eredményes, később pedig Kovács Barna Áron állította be végeredményt.

Húsz rúgott gólra csak két válasz érkezett

Az Eger SE csapata (Becze-Tar Hunor, Bertók Bernát, Csorba Zalán, Gál Gergely, Horváth Simon, Kaszás Benett, Katona Ákos, Kovács Barna Áron, Lengyel Marcell, Lévai Ákos, Menyhárt Ádám, Poczok Marcell, Salamon Bulcsú, Veres Hunor Vajk) öt győztes meccset követően, 20–2-es gólkülönbséggel nyerte a 16. Riviera Trophy SC nemzetközi torna U11-es kategóriáját.

Az U11-es korosztály aranyérmeséként az ESE fiataljai kerültek a középpontba 
Forrás:  Beküldött fotó

2024. Riviera Trophy, Cattolica

A csoportmérkőzéseken:
Calolziocorte 6–0
Calcio Garbagnate 5–0
Polisportiva Rovinata I. 2–0

A döntőbe jutásért:
Polisportiva Rovinata Rossa 2–1

A fináléban: 
Polisportiva Rovinata I. 5–1

– Ez a nemzetközi tornagyőzelem az életük végéig elkíséri a srácokat, ami nagy örömmel tölt el – emelte ki Nagy Zoltán. – Hozzáteszem, meg is érdemlik a fiúk a sikert, mert rengeteg munka áll mögöttük. A csapaton végig magabiztosság érződött, egytől egyig mindenki teljes erőbedobással küzdött, hogy a végén aranyérem kerülhessen a nyakukba. 

Köszönjük a szülőknek és a kísérő családtagoknak a támogatást, a biztatást, és a remek hangulatot. Örülök, hogy ők is részesei lehettek a tornagyőzelemnek. 

Rendívűl hálásak vagyunk az Eger Labdarúgó Sport Kft. vezetőségének, az egyesületi dolgozóknak, a kollégáknak és mindenkinek, aki bizalmat szavazott nekünk és lehetővé tette, hogy részt vehessünk az olaszországi tornán.

Saját kategóriájában az Eger SE U12-es csapata a második helyen végzett Cattolicában.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában