Frissítő nasi

2017.09.07. 16:39

Őszi finomság 30 perc alatt: szőlős-körtés tésztasaláta

Ebédre, vacsorára, de akár még késői reggelinek is remek választás ez a könnyű étel.

Az őszi szőlőnek nincs párja – pláne, ha kicsit felturbózzuk, és salátába aprítva teszünk hozzá néhány szem édes csemegekukoricát és omlós, pikáns márványsajtot is! Ez a különleges saláta alig 30 perc alatt elkészül, azután már csak be kell dobni a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Jó étvágyat!

Hozzávalók 4 személyre

200 g masnitészta

50 ml olívaolaj

50 ml citromlé

őrölt fehér bors

3 db körte

200 g fehér szőlő

200 g csemegekukorica (konzerv)

100 g márványsajt

1. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük le.

2. Az öntethez keverjük ki az olívaolajat a citromlével, 1 csipet sóval, egy kevés borssal, azután forgassuk össze a tésztával.

3. A felkockázott körtét keverjük a salátához a megmosott, lecsepegtetett szőlőszemekkel és a leszűrt kukoricával együtt. A salátát az elmorzsolt márványsajttal megszórva, hűtve tálaljuk.

Borítókép: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!