2017.09.07. 16:39
Őszi finomság 30 perc alatt: szőlős-körtés tésztasaláta
Ebédre, vacsorára, de akár még késői reggelinek is remek választás ez a könnyű étel.
Az őszi szőlőnek nincs párja – pláne, ha kicsit felturbózzuk, és salátába aprítva teszünk hozzá néhány szem édes csemegekukoricát és omlós, pikáns márványsajtot is! Ez a különleges saláta alig 30 perc alatt elkészül, azután már csak be kell dobni a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Jó étvágyat!
Hozzávalók 4 személyre
200 g masnitészta
só
50 ml olívaolaj
50 ml citromlé
őrölt fehér bors
3 db körte
200 g fehér szőlő
200 g csemegekukorica (konzerv)
100 g márványsajt
1. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük le.
2. Az öntethez keverjük ki az olívaolajat a citromlével, 1 csipet sóval, egy kevés borssal, azután forgassuk össze a tésztával.
3. A felkockázott körtét keverjük a salátához a megmosott, lecsepegtetett szőlőszemekkel és a leszűrt kukoricával együtt. A salátát az elmorzsolt márványsajttal megszórva, hűtve tálaljuk.
Borítókép: Shutterstock