természetes praktikák

2018.08.30. 14:41

Mi mindenre jó az ecet?

Nem csak ételkészítéshez kiváló.

Még számos más dologra is felhasználhatjuk a konyhában. A Mindmegette most ötöt szedett össze.

1. Az ecet a konyhában nem csak ételkészítéshez jó. Remek fertőtlenítő! A műanyag edények színének visszaadója, de bármilyen folyékony mosogatószerhez adva, csillogó edényeket varázsolhatunk vele.

2. Ha a rozsdamentes edény aljára ráég az étel, öntsünk bele egy kis ecetet, majd forraljuk két percig. Utána súrolás nélkül eltávolíthatjuk a foltot.

3. Ha eldugul a mosogató, öntsünk éjszakára két deci ecetet a lefolyóba. Reggel engedjük tele forró vízzel, majd húzzuk ki a dugót.

4. A tűzhely főzőlapjáról ecettel vagy citromlével lehet eltávolítani a zsírfoltokat.

5. A hűtő szagtalanításához és tisztításához a legegyszerűbb – és nem utolsósorban természetbarát – az ecet. A leengedett és kiszáradt hűtőt át kell törölni egy tiszta, ecetes ruhával.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / lenetstan

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!