2018.10.05. 16:25
A kefir sokkal egészségesebb, mint gondolná
Még az allergia tüneteit is enyhítheti.
Tudta, hogy a kefir nem csak a fogyásban, de a rák megelőzésében is segíthet? De ezeken kívül még jó néhány pozitív hatása van a szervezetre, ha rendszeresen fogyasztunk belőle! – írja a Mindmegette.
1. SEGÍT A FOGYÁSBAN
A tanulmányok sorra kimutatják, hogy a fehérje növeli a jóllakottság érzését és felgyorsítja az anyagcserét. Az Europen Journal of Nutrition tanulmánya szerint például azok a nők, akik naponta négyszer ettek alacsony zsírtartalmú tejterméket – beleértve a kefirt is – sokkal többet fogytak, mint azok a nők, aki csak naponta kétszer fogyasztottak tejterméket. A kefirben ráadásul rengeteg a fehérje – ha egy bögrével fogyaszt belőle, akkor 8-11 grammot visz be belőle a szervezetbe.
2. ENYHÍTI AZ ALLERGIA TÜNETEIT
A Science os Food and Agriculture című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kefir az allergiák ellen hatásos anyagokat tartalmaz. A kísérletek során ugyanis azt tapasztalták, hogy a kefir hatására a szervezetben az ovalbumin-specifikus immunglobulin a harmadára csökkent – az ovalbumin pedig egy olyan protein, amely kisgyermekeknél a legtöbb allergia kiváltója.
3. SEGÍT A RÁK MEGELŐZÉSÉBEN
Egy brazil tanulmány kimutatta, hogy a fermentált tejtermékek, mint például a kefir segítenek megszüntetni a korai stádiumú tumorokat azáltal, hogy késleltetik az enzimaktivitást. Már csak ezért az egy dologért is megéri fogyasztani, nem?
4. ERŐSÍTI A CSONTOKAT
A kefir a napi kalciumszükséglet nagyjából 30-40%-át tartalmazza, ez pedig az erős és egészséges csontok fenntartásához nélkülözhetetlen tápanyag. Sőt, abban is segít, hogy a szervezet könnyebben felszívja a kalciumot. Egy igazi szuperétel!
Borítókép: Illusztráció / Shutterstock