Ünnepi édesség

2019.12.21. 18:10

Így készítsen egészséges szaloncukrot otthon!

Ebből minden diétázó lelkiismeret-furdalás nélkül ehet.

Forrás: Pixabay

A karácsonyhoz és a karácsonyfához hozzátartozik a szaloncukor, nélküle elképzelhetetlen ez az ünnep

írja a Ripost.

De az biztos, hogy egy diétázónak komoly fejtörést tud okozni, mit is ehet, hogy ne rúgja fel a diétát. Most egy olyan receptet mutatunk, amellyel finom, házilag készített, marcipános szaloncukor kerülhet a fára és a fa alá, mégsem kell aggódni a szénhidrát miatt.

Hozzávalók:

  • 150 gramm finomra darált mandula
  • 100 gramm diétás édesítő
  • 1 nagy tojásból a tojásfehérje
  • 1/2 teáskanál mandulakivonat
  • 1 tábla cukormentes étcsokoládé
  • Így készítse el:

  • Szitálja össze egy nagy tálban a mandulát és az édesítőszert.
  • Adja hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot. Gyúrja össze simára, ez mindössze egy percet fog csak igénybe venni, ezzel el is készült a marcipán.
  • Formázza ízlés szerint, használjon bátran szilikonformát, hogy egyenletesek legyenek a szaloncukrai.
  • Mártsa bele az olvasztott étcsokoládéba, majd várja meg, amíg a csokoládé megszárad rajta.
  • Csomagolja be és már mehetnek is a karácsonyfára!
  • A maradékot nyugodtan berakhatja fóliába tekerve a hűtőszekrénybe, és használja ha szüksége van rá más süteményekhez.

    Borítókép: illusztráció

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!