Rasszista megnyilvánulások

2 órája

Az UEFA fegyelmi eljárást indított a magyar szövetség ellen

Amennyiben a fegyelmi testület bizonyítottnak találja a rasszista megnyilvánulások elkövetését, úgy várhatóan életbe lép a korábban felfüggesztett szankció, amely szerint a válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésére a magyar vendégszektorba nem lesz engedélyezett a jegyértékesítés.

MW

Szoboszlai Dominik és a bosnyák Esmir Bajraktarevic a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Bosznia-Hercegovina - Magyarország mérkőzésen Zenicában, a Bilino Polje Stadionban 2024. szeptember 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást indított a magyar szövetség (MLSZ) ellen a szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt.

Az MLSZ honlapjának pénteki beszámolója szerint a rasszista vétségek múlt hétfőn a magyar válogatott 2-0-ra megnyert bosznia-hercegovinai Nemzetek Ligája-mérkőzésén történtek.

Amennyiben a fegyelmi testület bizonyítottnak találja a rasszista megnyilvánulások elkövetését, úgy várhatóan életbe lép a korábban felfüggesztett szankció, amely szerint a válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésére a magyar vendégszektorba nem lesz engedélyezett a jegyértékesítés

 – olvasható a tájékoztatásban, amely alapján az MLSZ a fegyelmi döntés megismeréséig nem értékesít jegyeket a soron következő hollandiai mérkőzésre.

A magyar szövetség azt javasolja a hollandiai utazást tervező szurkolóknak, hogy az esetleges szállás- és jegyfoglalásokkal várjanak, illetve körültekintően járjanak el.

A csoportjában harmadik helyen álló nemzeti együttesre idén még két találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában: legközelebb november 16-án Hollandia vendégeként lép pályára Amszterdamban, majd három nappal később Németországot fogadja a Puskás Arénában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában