Magyar Úszószövetség

2 órája

A háromszoros világbajnok kiosztotta Hosszú Katinkát (videó)

Az elmúlt hónapokban Hosszú Katinka nyílt levelet írt a közösségi oldalán, amelyben kemény szavakkal támadta a Magyar Úszószövetséget, és árulással vádolta a szervezetet, kijelentve, az információkat szolgáltatott Milák Kristófról a legnagyobb riválisa, Léon Marchand edzőjének, Bob Bowmannek. Hosszú alattomosnak és gerinctelennek nevezte az úszószövetség viselkedését, és távozásra szólította fel annak elöljáróit. Többen is reagáltak már a klasszis úszó hadjáratára, ám olyan keményen, ahogy azt a háromszoros világbajnok Hargitay András tette, még senki.

MW

A későbbi bronzérmes Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás döntője előtt az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Ahogy arra számítani lehetett, lesz még olyan bőven a hazai úszóélet tagjai közül, aki nem hagyja vélemény nélkül Hosszú Katinka kirohanásait a Magyar Úszószövetség vezetői ellen. Legutóbb s Századvég YouTube-csatornáján a Kontextus című műsor interjúalanyaként a háromszoros világbajnok, egykori szövetségi kapitány, Hargitay András osztotta meg a véleményét a Hosszú-sagáról – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

HARGITAY András
Hargitay András olimpiai bronzérmes, háromszoros világ- és Európa-bajnok úszó beszél a róla elnevezett tanuszoda ünnepélyes átadásán Budakeszin 2023. november 7-én
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Nem ért a sebészethez

Az Andor Évának adott majd százperces interjúban Hargitay nem rejtette véka alá a véleményét Hosszú Katinka hadjáratáról, miszerint a szövetség vezetői, legfőképpen Wladár Sándor elnök mondjon le azért, mert helytelenül kezelték a Milák-problémát.

Vannak olyan emberek, akik építenek és vannak olyan emberek, akik rombolnak. Tehát akik csak rombolni tudnak. Szerintem ez nem jó. Csinálják így, ez egy valami, de hogy ez nem jó, de miért nem jó, csak, mert nekem nem tetszik. Ennél a megszólalásnál semmiféle szakmai érv nem hangzott el. Mert az, hogy gerinctelen meg hogy jellemtelen, nem szakmai érvek, ez semmi

– fogalmazott kőkeményen a sportág első magyar világbajnoka, aki azért hozzátette, bizonyos dolgokat reálisan kell látni. Hosszú Katinka egy kiváló úszó volt, háromszoros olimpiai bajnok. De ő úszó volt, nem sportszakember, nem volt edző, nem volt sportvezető sem.

– Most van egy egyesülete, aminek az eredményei olyanok, amilyenek, de nem túl erősek. Ő szakmailag nem tud semmit hozzátenni. Ez körülbelül olyan, mint hogy engem már megműtöttek nyolcszor, de akkor sem én értek a legjobban a sebészethez. Az egészet a helyén kell kezelni – közölte a korábbi szövetségi kapitány.

Egyelőre csak edzeget

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka nemrégiben együttműködési megállapodást írt alá Magyarország vezető online élelmiszer-áruházával – írta meg korábban az Origo. A kampány középpontjában Hosszú Katinka, mint friss anyuka áll. A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő az anyasággal kapcsolatos tapasztalatai mellett a visszavonulásáról is beszélt, és több kérdést is kapott azzal kapcsolatban, hogy fog-e versenyezni még, esetleg a közelgő rövidpályás vb-n rajtkőre áll-e.

– Elég kaotikus a naptár, keveset tudok edzeni. Inkább edzegetek

nyilatkozta sejtelmesen a magyar úszóklasszis, aki szerint anyaként nehezebb fenntartania az egészséges életmódot, mint azt sportolóként tette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában