Vásárlás

2024.05.21. 09:34

Nem kell messzire menni, ha olcsón akarunk használt autót

Egy felmérésből kiderült merre kell keresnünk, ha olcsón akarunk például BMW 3-as szériát vásárolni. A használt autók árai meglepő módon alakulnak.

Heol.hu

A lakóhelyünkön és közvetlen környékén kívül is érdemes lehet használt autót keresni, ha kedvezőbb áron szeretnénk vásárolni - idézi az Origo.hu a Használtautó.hu-t. A tíz legnépszerűbb használt modellt megvizsgálva számottevő különbségekre derült fény.

Használt autókat Hevesben is érdemes keresni
Használt autókat Hevesben is érdemes keresni
Forrás: Shutterstock

Az északi és a keleti megyékben alacsonyabbak, nyugatabbra pedig magasabbak az árak. Az ország régiói között nagy a vásárlóerőbeli eltérés, és ez természetesen az autók átlagéletkorában is megmutatkozik. Egyes esetekben akár több mint hatéves eltérés is van.

A Origo cikkében feltüntetett táblázat alapján, vannak olyan modellek, melyeket Heves vármegyében lehet a legolcsóbban beszerezni. A listán a BMW 3-as sorozata Hevesben a legolcsóbb, itt 1 millió 970 ezer forintét lehet ilyen típusú autóhoz jutni, míg a legdrágábban 3 millió 950 ezerért Budapesten lehet ezt a modellt megvásárolni. Hevesben 18,5 év az átlag életkora a piacon lévő modelleknek, Budapesten pedig 14,7.

A BMW mellett a használt Volkswagen Passat, ami Heves vármegyében a legolcsóbban beszerezhető. Ezt szűkebb hazánkban 2 millió 260 ezért árulják, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 4 millió 275 ezret kérnek egy ilyen autóért. Átlagéletkorban nincs olyan nagy eltérés a két megyében található  használt Volkswagen Passat modellek között, Hevesben 15,7, Szabolcsban 15,2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!