Statisztika

2024.06.27. 13:30

A tavalyi szintet hozta a hevesi építőipar

Áprilisban idén először nőtt egy picit a tavalyihoz képest az építőipari cégek teljesítménye Heves megyében.

Tóth Balázs

Idén áprilisban a hazai építőipari 18,5 százalékot javított az egy évvel korábbihoz képest a KSH szerint, Heves vármegyében azonban csupán 0,7 százalékkal bővült. Az egyéb építkezéseknél több mint ötödével, az épületeknél tizedével növekedett a teljesített megrendelések értéke. Országosan emelkedett a megkötött szerződések volumene is, 23 százalékkal, így a cégek szerződésállománya majdnem elérte az egy évvel korábbit.

A Heves vármegyei építőipari cégek 5,325 milliárd forintos teljesítményéből az épületek építése 3,2 milliárd forintot képviselt, az egyéb építményeké 2,2 milliárd forintot, előbbi volumene 8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, utóbbi félmilliárd forintos, 17 százalékos javulás a tavalyihoz képest. Az áprilisban megkötött új szerződések értéke 8,7 százalékkal bővült ugyan, de mégis feleakkora értékű megbízásaik vannak a megyei építőpari vállalkozásoknak, mint tavaly.

Országosan az első négy hónapban az építőipari termelés volumene 5,7 százalékkal nőtt, Heves megyében azonban az áprilisi stagnálással együtt is jelentősen visszaesett, hiszen csak ez a hónap hozott valamelyest pozitív mérleget.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!