Trend

2024.06.26. 20:40

Kevesebb beruházás volt Hevesben

Nem csak a volumenét tekintve, névértéken is kevesebbet ruházott be az állami és vállalati szektor Heves vármegyében az első negyedévben.

Tóth Balázs

Országszerte majdnem tizedével csökkent a beruházások volumene 2024 első negyedévében, a nyers adatok szerint 9,6 százalékkal maradt el elmaradt az előző év azonos időszakitól. A fejlesztések értéke a tavalyi utolsó három hónaphoz mérten is 3,6 százalékkal csökkent. A beruházások csökkenéséhez a legnagyobb mértékben az ingatlanügyletek, a feldolgozóipar, a szállítás, raktározás és a mezőgazdaság nemzetgazdasági ágak járultak hozzá. A visszaesést a közigazgatás, valamint a kereskedelem növekvő beruházási aktivitása mérsékelte a KSH szerint.

Egyébként a 2358 milliárd forintnyi beruházás nominálisan kilenc százalékkal magasabb a tavalyi 2162,7 milliárd forintnál, de az inflációs hatás jelentős. Heves vármegyében azonban névértéken is kevesebb beruházás valósult meg idén január és március között, a kevéssel több mint 31 milliárd forintnyi fejlesztés 300 millió forinttal marad el az előző évitől, a volument tekintve pedig 19 százalékos lehet a visszaesés.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!