eger

2017.09.17. 11:36

Virsli és sör járt a donoroknak

V. M.

Ötödik alkalommal rendezte meg Teleki Klári művészetpártoló, véradásszervező a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetével a Retro Véradást a Hotel Eger&Parkban szombaton. Korábbi szokásoknak megfelelően virslivel és sörrel is vendégül látták a donorokat.

Dr. Rácz Katalin, az Országos Vérellátó Szolgálat Eger Területi Vérellátójának főorvosa, Gortva József, a Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója, s Teleki Klári köszöntötte a véradókat. Elhangzott – a hoteltulajdonosnak köszönetet mondva –, a donorok megbecsülése egy ilyen volumenű, példaértékű véradással kezdődik. Kiemelték a véradókat, hangsúlyozva: vér nélkül nincs gyógyítás, véradók nélkül nincs véradás.

 

A programon színpadra lépett például a Szederinda Néptáncegyüttes, a Pódium Tánc- és Balettiskola, az Egri Csillagok Népdalkör, több hastánccsoport, újraélesztési bemutatót is tartottak, valamint támogatóktól kapott ajándékokat sorsoltak ki a donorok közt.

Összesen 113-an adtak vért, több mint hatvanszoros véradók és 9 új donor is részt vett a különleges véradáson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!