Hűsölés

2024.06.19. 13:42

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is + fotók

Próbálják enyhíteni a hőséget.

Molnár Helga

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területén június 19-én nulla órától június 22-én 24 óráig.

Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is
Párakapuk enyhítik a kánikulát Egerben is 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egerben is megpróbálják enyhíteni a hőséget a helyieknek. A Városgondozás Eger Kft. három helyszínen, a Vallon úton, a Mátyás király úton, a Brendon Babaáruháznál illetve a város főterén kihelyezte a párakapukat.  A Városháza aulájában nyitvatartási időben lehet hűsölni, egy kicsit megpihenni és az ott található ballonos vízadagolót igénybe venni.

Szükség esetén a hivatal előtt található ivókút is rendelkezésre áll.  Sokan – főként a fiatalok – a Dobó téri szökőkútnál találnak enyhülést, de fontos, annak ellenére, hogy a szökőkút megfelelő vízforgató és tisztító rendszerrel rendelkezik, a benne lévő víz nem ivóvíz – hívják fel a figyelmet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!