Időjárás

2024.06.19. 11:22

Tombol a forróság Egerben is

11 óra után pár perccel már 31 fokot mutat a hőmérő Egerben.

Heol.hu

A magas középhőmérséklet miatt adott ki egyes fokozatú, citromsárga színű figyelmeztetést a HungaroMet, egyebek között Heves vármegyére is. 

Tombol a forróság Egerben is (Archív fotó)
Tombol a forróság Egerben is (Archív fotó)
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mint írják, napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem várható. A délnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között alakul. Késő estére 21 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Kiemelték, jelenleg fronthatás nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és idősekre. Figyeljünk a folyadékpótlásra! Továbbá egyre erősebb az UV sugárzás, ilyenkor rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Fontos a világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselése, és a megfelelő faktorszámú naptej használata.

Korábban megírtuk, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. 

A MÁV Zrt. a hőségriasztás miatt ásványvizet oszt az egri buszpályaudvaron.

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!