Születésnap

2024.09.07. 21:37

Ötig számolni tanulnak a gyöngyösi könyvtárosok + videó

Már 5 éves a Könyvtári Hírmondó, a gyöngyösi könyvtár online kiadványa. Ha már 5 évesek, videót készítettek arról, hogyan tanulnak ötig számolni.

Szabó István

Immár 5 éves a Könyvtári Hírmondó, a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár online kiadványa, számolt be portálunknak Jakab Zsolt könyvtáros, aki Szabó Dénes kollégájával együtt a Hírmondó készítője. Mint közölte, mi mással ünnepelhetnének a legfrappánsabban, mint egy újabb videóval, hiszen ezeket már évek óta rendre várják tőlük az olvasóik. Jakab Zsolt rámutatott, hogy az ötéves kor egy kritikus időszak a fejlődésben.

– Bizonyos készségek kialakulása  ugyanis kulcsfontosságú a további évekre nézve. Ilyen például a szociális interakció és a kommunikáció fejlesztése, a mozgás, a tanulás és a kreativitás, valamint az énkép kialakítása. Fontos, hogy az ötévesek megismerjék az alapvető életvezetési adottságokat, az egészséges táplálkozást, az alvás fontosságát és a személyes higiéniát. Ebben a korban meg kell tanulni az alapvető társadalmi szabályokat, az empátiát és az együttműködés jelentőségét. Az érzelmek felismerése és megértése kulcsfontosságú egy ötéves érzelmi fejlődésében. Na, a Könyvtári Hírmondó ezek alapján még mindentől nagyon messze van, de azért igyekszünk, így legalább megtanultunk ötig számolni! Boldog szülinapot Könyvtári Hírmondó, ne feledjétek, már csak 290 nap hátra a nyári szünetig! – fogalmazott Jakab Zsolt. 

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában