Beszéljünk a farkasokról!

2024.08.18. 18:52

Falka napok lesznek a Bükkben hamarosan

A farkason napja volt augusztus 13-án. Szeptemberben Répáshután Falka Napokat tartanak, melyen számos kérdésére választ kaphat a résztvevő, s láthatja, hogyan élhetünk együtt újra a nagyragadozókkal.

Heol.hu

Augusztus 13-án volt a farkasok nemzetközi napja! – hívta fel a figyelmet kedden a Falka Napok Facebook oldal. A posztot a bükki Nemzeti Park Igazgatóság is megosztotta kiemelve, a Falka Napokat 2024. szeptember 27-28-án Répáshután rendezik meg az Európai Unió, az Interreg Central Europe Program támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával.

– Tudtad, hogy a farkasok valaha a Föld teljes északi féltekéjét benépesítették? Az ember általi üldöztetés és az élőhelyek átalakítása miatt azonban állományaik visszaszorultak. Az elmúlt mintegy 30 évben kontinensünkön ismét növekszik a számuk, ami többek között a kedvező természetvédelmi szabályozásnak, a vidéki életmód megváltozásának és a prédafajok – például vaddisznók, őzek, szarvasok - növekvő létszámának is köszönhető. A farkasok visszatérése régi élőhelyeikre nem mentes a konfliktusoktól. A faj megismerése és a haszonállatok hatékony védelme segíthet a konfliktusok megelőzésében és mérséklésében – írták a posztban.

A Falka Napokon izgalmas előadások, beszélgetések, rövidfilmek és természetismereti foglalkozások szólnak majd a nagyargadozókról, köztük a farkasokról.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában